Софийска градска прокуратура (СГП) привлече задочно към наказателна отговорност бизнесмена

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече задочно към наказателна отговорност бизнесмена
Коментари Харесай

Известен бизнесмен обвинен за поръчител на убийство

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли задочно към наказателна отговорност предприемача Красимир Каменов-Къро, прочут като ъндърграунд воин от ВИС-2, за това, че е поръчал убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов.

Ексшефът на Криминална полиция в столичното Второ РПУ Иванов бе убит с три патрона в корема и в главата на 25 март м.г. в региона на мол " Парадайс център " в столичния кв. " Лозенец "
-->
След закононарушението, началникът на отдел " Разследване " към Столична дирекция на вътрешните работи Стойно Цветков сподели, че се работи по версия за поръчково ликвидиране. Като главен мотив разследващите акцентираха неуредени финансови взаимоотношения по отношение на незаконна активност.

По случая бяха арестувани двама души - посоченият за физически причинител Кристиян Илиев и помагачът му Боян Табаков. Борислав Грозев, който бе задържан в кв. " Горна баня " като помощник, бе освободен заради липса на задоволително доказателства. 

При гледането на ограниченията за неотклонение стана ясно, че Илиев е следил жертвата си от няколко седмици и се подготвял за атентата, като ходел да се упражнява с револвер " Макаров " по столични стрелбища.

Известният от миналото Красимир Каменов-Къро е разгласен от прокуратурата за търсене. По неофициална информация той живее от над 10 години в Република Южна Африка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР