Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Б. Д.

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Б. Д.
Коментари Харесай

СГП привлече към наказателна отговорност двама иманяри, заловени в София


Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност Б. Д. и П. С. за закононарушение по член 278а, алинея 1, прочие 1 във вр. с член 20, алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс и дефинира на всеки от тях мярка за неотклонение „ парична гаранция “, оповестяват от държавното обвиняване.

Досъдебното произвеждане е стартирано на 02.06.2022 година от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ - Министерство на вътрешните работи (ГДБОП) със съставянето на протокола за първо деяние по следствието и се води под управлението и надзора на СГП.

Двамата обвинени са били арестувани при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП в миг на продажба на монети в гр. София. Чрез експертна информация е открито, че монетите са римски и византийски с висока научна и художествена стойност.

В изискванията на необходимост са осъществени 12 бр. обиски и претърсвания на територията на Стара Загора, Пловдив, Харманли, Симеоновград и София. Намерени са още движимости и предмети с външни белези на културно-исторически полезности, които следва да бъдат изследвани, както и металотърсачи и други предмети. След преценка на материалите, събрани в началния стадий на следствието, наблюдаващият прокурор е счел, че има задоволително доказателства за привличане на Б. Д. и П. С. като обвинени.

На този стадий има обосновано съмнение за това, че двамата в съучастничество са предложили за отчуждаване културни полезности, които не са разпознати и регистрирани по съответния открит в закона ред.

Разследването по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР