Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на бившия председател на Районния

...
Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на бившия председател на Районния
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини съдия и адвокат в опит за лично укривателство

Софийска градска прокуратура повдигна обвинявания на някогашния ръководител на Районния съд в Раднево - Евелин Драганов и юрист Филип Горов от Стара Загора
Двамата са привлечени към наказателна отговорност за опит към персонално укривателство, осъществено в съучастничество и в изискванията на продължавано закононарушение, оповестиха от държавното обвиняване.


Събрани са доказателства, че в интервала от 27 януари м.г. до 31 май м.г. Евелин Драганов и Филип Горов дружно и по настрана са създали опит да оказват помощ на подсъдимата Люба Петрова, да бъде осуетено по отношение на нея наказателно гонене.

Спрямо Петрова се води наказателно произвеждане за документни и длъжностни закононарушения, което се намира в правосъдна фаза.

Действията на Драганов и Горов се изразявали в провеждането на срещи и диалози с двама от главните очевидци по делото, водено против Люба Петрова, в хода на които ги убеждавали да отдръпват показанията си против нея.

Действията на обвинените останали на етапа на опита, защото двамата очевидци отказали да трансформират показанията си.

Към интервала на осъществяване на закононарушението Евелин Драганов не е заемал към този момент длъжността ръководител на Районния съд в Раднево. Двамата са с мярка за неотклонение " подписка ".

Очаква се съдът да насрочи дата за делото.

Бившият началник на съда в Раднево е обвиняем по още едно дело - за закана за ликвидиране на деловодителката от районния съд в Раднево Йовка Митева.

През септември 2013 година Евелин Драганов, когато към този момент не бил началник на съда, само че замествал председателката на съда Христина Вълчанова, се обадил на Митева, като почнал да я ругае: " Мръсна ку**о, ще ти счупя ръцете и краката... ти какво искаш, да сляза долу и да смачкам майка ти. Ще затрия целия ти жанр до последното семе...Ще избия цялото ти семейство, ще отрежа главата ти и ще изпълня устата ти с червеи ".

Това са част от репликите към деловодителката, която съгласно обвиняването изпитала мощен боязън и поискала да напусне работа.

Процесът потегли през лятото на 2016 година, а през ноември м.г. Софийският градски съд оправда Драганов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР