Софийска градска прокуратура е възложила незабавна проверка по реда на

...
Софийска градска прокуратура е възложила незабавна проверка по реда на
Коментари Харесай

Куриерски фирми начислявали допълнителни такси

Софийска градска прокуратура е упълномощила незабавна инспекция по реда на надзора за правда.

Поводът за нея е нуждата от предприемане на ограничения за попречване на нелегално облагодетелстване от страна на неточни търговски субекти, извършващи спедиторски, куриерски и други сходни действия, свързани с доставки на колета на територията на столицата.

Към сегашния миг е открито, че на интернет уебсайт, предлагащ доставка на артикули посредством пощальон, непозволено се начислява спомагателна такса. Посочва се нейната цена и конкретизиране – за обработка на заплащане при доставка в брой, както и интервала на нараснал риск от Covid-19.

Проверката следва да продължи през целия интервал на оповестеното изключително състояние в страната. Контролните органи ще откриват съществуване на неточни практики, посредством които потребителите се задължават да заплащат непозволени спомагателни такси.

При констатиране на порочни практики следва да бъдат формирани актове за определяне на административни нарушавания и да се сезира прокуратурата. Разпоредено е осъществяване на инспекции на всички компании, извършващи куриерски и спедиторски услуги в гр. София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР