Софийска апелативна прокуратура е отменила постановление за отказ от образуване

...
Софийска апелативна прокуратура е отменила постановление за отказ от образуване
Коментари Харесай

Гешев се сети: Турски поток обслужва Путин, разследвам го

Софийска апелативна прокуратура е отменила разпореждане за отвод от формиране на досъдебно произвеждане за нарушавания при строителство на газопровода " Турски поток ", съобщават от Прокуратурата.

И още: " В Софийската апелативна прокуратура са постъпили материали по кореспонденция, формирана по сигнал за престъпления от длъжностни лица във връзка със градежа на газопровода " Турски поток " на територията на Република България, за реализиране на инспекция за правомерност.

Надзорната прокуратура е направила длъжностен надзор на прокурорския акт на Софийска градска прокуратура за отвод от формиране на досъдебно произвеждане.

С разпореждане на Софийска апелативна прокуратура той е анулиран, доколкото е установено, че крайният извод на първоинстанционната прокуратура е припрян и погрешен. Посочени са откритите от Агенцията за държавна финансова ревизия съответни нарушавания на Закона за публичните поръчки.

Дадени са стимулирани инструкции по отношение на използването на материалния и процесуалния закон ", се споделя в известието на държавното обвиняване.

375,88 милиона лв. са приходите от газопровода " Балкански/Турски поток " през 2022 година, напомня организация БГНЕК, като добавя, че общите условно разпределени оперативни и финансови разноски за интервала са на стойност 113,95 млн. лева Оперативната облага, осъществена от " Булгартрансгаз " от плана за 2022 година, е в размер на 261,93 млн. лева. 

Оперативната облага от работата на газопровода " Балкански/Турски поток " през 2021 година е в размер на 83,57 млн. лева

" Турски поток " свързва Русия с европейския бряг на Турция по дъното на Черно море. Той се състои от две тръби всяка с потенциал по 15,75 милиарда куб.м. Първата тръба доставя непосредствено „ синьо гориво “ на Турция, а втората е предопределена за страните от Европа и Западните Балкани. В Европа тя влиза на българска територия, от кое място пътят на газа отива в Сърбия и Унгария. Българската част от газопровода е известна също по този начин като „ Балкански поток “.

От края на април 2022 година България към този момент не внася газ непосредствено от Русия, само че преносът на синьото гориво през нашата страна по " Турски/Балкански поток " продължи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР