Софиянци изпищяха. Нещо страшно се готви с цената на водата.

...
Софиянци изпищяха. Нещо страшно се готви с цената на водата.
Коментари Харесай

Софиянци изпищяха. Нещо страшно става с цената на водата

Софиянци изпищяха. Нещо ужасно се готви с цената на водата. Стойността на ВиК услугите в Софийска област ще се усили с 44,14 % от 1 юли. Това стана ясно по време навън съвещание за разискване на отчет и план на решение за одобрение на бизнес проект за развиване на активността на „ Водоснабдяване и канализация “ София-област като ВиК оператор за интервала 2022-2026 година, както и заявление за одобряване и одобрение на цени на водоснабдителни и канализационни услуги.

В отчета на КЕВР е записано, че цената за доставянето, отвеждането и пречистването на водата би трябвало да се увеличи от сегашните 2,56 лева за кубик до 3,69 лева с Данък добавена стойност.
-->
В 5-годишния си бизнес проект водоснабдителното сдружение планува да влага близо 14 млн. лева, които ще употребява за възстановяване на качеството на водата.

Управителят на ВиК София-област Иван Иванов сподели по време на съвещанието, че сдружението е второто по величина в България по-късно в Бургас и доставя с вода 22 общини. Сред тях са Елин Пелин, Ихтиман, Костинброд, Копривщица, Правец, Самоков, Своге. Той разясни, че ВиК София-област главно зарежда обитаемоте места в региона помпажно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР