София. Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова се срещана вчера с

...
София. Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова се срещана вчера с
Коментари Харесай

Заместник-министър Десислава Ахладова се срещна с директора на Европейския институт за равнопоставеност на половете Вергиния Лангбак

София. Заместник-министърът на правораздаването Десислава Ахладова се срещана през вчерашния ден с шефа на Европейския институт за равнопоставеност на половете Вергиния Лангбак. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . По време на срещата зам.-министър Ахладова осведоми Лангбак за подхванатите от страната ни стъпки за реализиране на прогрес в битката с насилието над дами. Тя акцентира, че въпросите, свързани с насилието против дами и девойки и битката с всички форми на дискриминация против тях, съществено ангажират вниманието на всички български институции.
„ Към сегашния миг, с оглед въвеждането в българското законодателство на правилата и условията на Истанбулската спогодба преди утвърждението й, са направени планове на нормативни промени в гражданскоправната и в наказателноправната област, които след прекосяване на процедура на публично разискване предстоят да бъдат импортирани в Министерския съвет и след това в Народното събрание “, сподели още зам.-министър Ахладова. И добави, че Министерството на правораздаването е ангажирано с проблематиката, обвързвана с домашното принуждение, като съгласно своята подготвеност дава отговор за финансирането на стратегиите и образованието по Закона за отбрана от домашното принуждение. Така годишно по бюджета на Министерство на правосъдието се дефинират средства за финансиране на планове на юридически лица с нестопанска цел, които реализират действия за създаване и осъществяване на стратегии за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение.
Тя увери Лангбак, че присъединението на Европейския съюз към Истанбулската спогодба е предпочитано досие за България в границите на работна група FREMP и страната ни поддържа присъединението на Европейския съюз към Конвенцията. „ В взаимозависимост от напредъка, реализиран от Естония, по време на Българското председателство ще продължим интензивно да работим по завършването на Кодекса на държание и по разглеждането на плановете на решения за сключването на Конвенцията от Европейския съюз “, безапелационен бе зам.-министърът.
Вергиния Лангбак и зам.-министър Десислава Ахладова се сплотиха към тезата, че липсва пълноценна база данни за насилието над дами и такава би трябвало да бъде основана с помоща на всички институции и ще си сътрудничат отсега нататък в тази област.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР