София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните

...
София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева прие ръководството на германската Нотариална камара

София. Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри през днешния ден управлението на Нотариалната камара на Федерална република Германия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. Председателят на Камарата доктор Йенс Борман, заместникът му Рихард Бок, представителката на камарата в Брюксел и един от членовете на организацията показаха своята активност и регистрите, които поддържат и зареждат с информация.
Търговският и имотният указател в Германия са на над 100 години и са пример за сигурност и меродавност на информацията. Германските нотариуси обясниха, че обменът на данни сред нотариалните адвокатски фирми и регистрите е изцяло електронизиран: след тяхното засвидетелствуване, документите се сканират и изпращат на длъжностното лице по регистрацията, което единствено вписва новото събитие, без да го ревизира.
Гостите от Германия показаха и регистъра си с така наречен последни пълномощни преди неправоспособност. Те подсигуряват ползите на хора, които заради тежко заболяване или преклонна възраст са уязвими и могат да станат лесна жертва на имотни измамници.
Министър Захариева ги осведоми, че сходен тип отбрана е очакван в създадения от нейния екип в Министерството на правораздаването законопроект за физическите лица и ограниченията за поддръжка, който обаче не можа да бъде признат от предходния парламент поради предварителното преустановяване на пълномощията му.
Представителите на българската Нотариална камара – ръководителят на Съвета на нотариусите Димитър Танев и заместничката му Адела Кац, благодариха на Захариева за отличното взаимно съдействие. Германските им сътрудници дадоха обещание да оказват безплатна помощ и да им дават своите положителни практики в региона на нотариалното право.
Вицепремиерът Захариева и управленията на двете камари се сплотиха към мнението, че работата на нотариата е извънредно значима за гарантирането на сигурна правна среда и задграничните вложения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР