София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните

...
София. Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева представи приоритетите на Председателството по време на първото голямо събитие от календара му

София. Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева показа тази заран целите на идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз по време на неофициалната среща на държавните и генералните секретари на страните членки на Съюза в столицата ни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР).
„ Съединението прави силата “ цитира мотото на страната ни и на идното председателство министър Захариева и акцентира, че единството и солидарността са от главно значение за триумфа на Европейската концепция и Европейския съюз. „ Западните Балкани са от голямо значение за сигурността и просперитета на Европа. Жизнено значимо е да съживим Европейската вероятност на страните от района “ сподели още тя. Първият ни посланик посочи пред генералните и държавните секретари, че това ще бъде едно от главните послания на страната ни и по време на срещата на върха в София през май месец следващата година, посветана на Западните Балкани. „ Трябва да се даде вероятност на младежите, там младежката безработица стига 60 %. ”, добави тя.
Екатерина Захариева показа потребността от насърчаване на цифровите умения у младежите и жителите на Европейски Съюз, сложи тематиката за бъдещето на Европа, икономическия напредък и кохезионната политика, както и сигурността и стабилността на Европейски Съюз в подтекста на геополитическите процеси и мигрантския напън. „ Кохезионната политика е доста значима за нас, на всяко едно евро, обещано в България, 60 цента се връщат към чистите платци. ”, посочи вицепремиерът.
До края на деня участниците ще обсъдят настоящи политически тематики. Основен фокус на полемиките ще бъде и взаимоотношението сред Европейската работа за външна активност (ЕСВД) и държавите-членки. Заседанието се ръководи от непрекъснатия секретар на българското външно министерство Елена Шекерлетова и генералния секретар на ЕСВД Хелга Шмид.
В програмата на събитието е включено и посещаване на Лабораторията по киберсигурност в София Тех Парк, като продължение на тематиката за дигитализацията и бъдещето на Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР