София. Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева

...
София. Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Вицепремиерът Екатерина Захариева се срещна с първия зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс

София. Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи .
Двамата разискаха бъдещата си взаимна работа по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Министър Захариева ще ръководи Съвета “Общи въпроси ” (СОВ), чиято съществена задача е да приготвя съвещанията на Европейския съвет и да разисква редица хоризонтални въпроси от европейските политики, както и Съвета “Общи въпроси ” по член 50, който разисква Брекзит. Зам.-председателят Тимерманс съставлява Комисията на двата съвета.
Захариева и Тимерманс разискаха някои от тематиките, които ще бъдат сложени на вниманието на СОВ, като въпроса с върховенството на закона в границите на Договорите, и вероятностите пред шестте страни от Западните Балкани, които към момента не са част от Европейски Съюз, в това число включването на района в редица политики, гарантиращи съгласуваност.
Двамата се сплотиха към тезата, че стабилността на Западните Балкани е от основно значение за Съюза и по тази причина е значимо те да получат ясна европейска вероятност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР