Борисов няма какво да се представя като жертва. След цялата

...
Борисов няма какво да се представя като жертва. След цялата
Коментари Харесай

Денков след консултациите при Радев: Борисов да състави правителство, не виждам с какви очи иска нашата подкрепа

" Борисов няма какво да се показва като жертва. След цялата акция, откакто смъкна две държавни управления. Не виждам с какви очи може да желае поддръжка на това, което той слага " съобщи акад. Николай Денков от ПП-ДБ след консултациите при президента Румен Радев, съобщи кореспондент на  " Фокус " .

" Ние ще бъдем съпротива. Трети мандат не сме осбъждали, тъй като не е правилно в този момент да се разисква - имаме първи, втори мандат и би трябвало да се направи всичко възножно те да се осъществят ", съобщи Денков. 

Попитан дали ПП-ДБ е подготвена да върне жеста, като поддържа едно държавно управление на ГЕРБ-СДС, той разяснява: " Жестът, с който той ни проваля два пъти държавно управление, това ли е жестът. Ние нищо не изискуем на господин Борисов. Това, което той дължи, е пред българския народ да сформира държавно управление, откакто два пъти го е свалял ". 

Лидерът на парламентарната група на ПП-ДБ бе безапелационен, че в огромната коалиция няма разединение. Той увери, че трите партии ( бел. от ред. - на Политическа партия, на Демократична България и на ДСБ) са провели разисквания след изборите и са единни в това какво би трябвало да се направи отсега нататък. 

Денков дефинира поръчката на Борисов за проевропейско държавно управление като " етикет ": " Това, което значи същинско държавно управление, е с ясни цели, ясна стратегия, ясни задания, за които се търси саългасие. Може ли да ми покажете какво е посочил ГЕРБ до този миг в това отношение? ".

Божидар Божанов бе запитан дали ПГ на ПП-ДБ счита, че трябва  да бъдат направени промени в Избирателния кодекс с цялостен реформирането на изборната система, каквито поръчки даде през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му това е " метод за скриване на главния недостиг, който е върховенството на правото ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР