София. Заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова получи дарение от

...
София. Заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова получи дарение от
Коментари Харесай

Посолството на Израел отбеляза националния си празник със съпричастност към хората с увреждания

София. Заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова получи подаяние от Н.Пр. Йорам Елрон. Дарението е предопределено за Дневния център за лица с ментални увреждания " Света Марина " и е направено във връзка отбелязването на националния празник на страната Израел. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Мисията на Израел у нас означи 73-та годишнина от оповестяването на независимостта на страната. Дарението е съоръжение за новоизградената кухня в общественото заведение.

Г-жа Атанасова изрече изключителната си признателност от името на Столична община за вниманието и поддръжката, която оказва Н. Пр. Йорам Елрон, фамилията и целия му екип и по-специално към обществената сфера, и означи, че съдействието с посолството на Израел продължава години наред с последователност и все по-голяма отдаденост. Тя благодари за протегнатата ръка и другарство от страна на посланика на Израел и означи, че това е трети дипломат, който продължава традицията.

" На територията на Столичната община към този момент се оферират над 90 обществени услуги.Приятната атмосфера и уюта в обществените заведения са от огромна значимост, способстват за близостта им до домашната среда на потребителите, и те могат да развиват и надграждат своите умения, да се социализират и приспособяват към независим метод на живот “, уточни също зам.-кметът Атанасова.

Н. Пр. Йорам Елрон акцентира, че посрещането на значимата за историята на Израел дата в общественото заведение е най-хубавият метод за отбелязване на празника. Средствата, които биха отишли за протоколно събитие, ще допринесат за рационализиране на обществените умения на потребителите на дома, безапелационен бе той.

„ Действията приказват доста по-силно от самите думи. Не мога да се сетя за по-добро място да отбележим Денят на Независимостта, който е през днешния ден “, сподели посланикът на Държавата Израел в България Н.Пр. Йорам Елрон в приветственото си слово към управлението и посетителите на центъра.

Г-н Елрон означи, че в личната му страна грижата за интеграцията на хората с увреждания е споделена отговорност на страната и неправителствените организации. Приобщаването на лицата в неравностойно състояние е одобрена политика с обичаи.

„ С идването си в България ние продължихме дългогодишното партньорство сред посолството и това обществено заведение ", акцентира госпожа Велед Елрон, брачна половинка на първия посланик на Израел у нас. Партньорството на Посолството на Израел с центъра води началото си от 2015 година, когато по случай националния празник на страната, бяха дарени средства за създаване на спортна площадка - нужен съставен елемент за сполучливата рехабилитация и интеграция на хората в " Света Марина ", сподели Мариана Велева - началник на Сдружение „ Информация и съвещания “.

" Дареното съоръжение за кулинарна терапия ще способства за рехабилитацията на потребителите в " Света Марина ". Те ще имат опция да развиват умения в готварството и по този начин да усъвършенстват менталното си здраве. Центърът се посещава от 65 консуматори. С тях работи екип от експерти рехабилитатори, психолози, медици и обучители ", уточни директорката на общественото заведение Йотка Тодорова.

Тя показа още, че краткотрайното затваряне на центъра поради COVID-19 е довело до декаданс на уменията, добити от посетителите на общественото заведение, въпреки че екипът от самото начало е поддържал връзка със фамилиите им и е оказвал логистична помощ.

Като жест на признателност възпитаниците на центъра бяха подготвили изненада за гостите си от посолството на Израел - музикална стратегия, а празникът беше почетен с торта за наслада на всички присъстващи.

На 19 април посолството на Израел още веднъж ще гостува на дневния център във връзка Деня на Земята. Заедно с възпитаниците му в общественото заведение ще бъдат засадени дръвчета, шубраци и цветя като самобитен принос за зеленото бъдеще на планетата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР