София. Задържаният полицейски служител за разпространението на наркотици е взимал

...
София. Задържаният полицейски служител за разпространението на наркотици е взимал
Коментари Харесай

Ст. комисар Стефчо Банков, МВР: Задържаният полицейски служител за разпространението на наркотици е взимал по над 1000 лв. на курс

София. Задържаният полицейски чиновник за разпространяването на опиати е взимал по над 1000 лева на курс. Това сподели на брифинг шефът на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи ст. комисар Стефчо Банков във връзка със арестуван служител на реда при профилирана интервенция, извършена на 15 април, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Служителят се занимава с разпространяването на опиати от няколко месеца най-вече в „ Студентски град “. Хубавото тук е, че анонимният сигнал удостовери наша оперативна информация и до там доведоха взаимните дейности със Столична дирекция на вътрешните работи. Наблюдавахме служителя, само че моментът, в който той реализира превозването, постоянно ни убягваше. Това е доста мъчно, защото той е действен чиновник с опит “, разяснява ст. комисар Банков.
По думите му благодарение на жителите и взаимните дейности със Столична дирекция на вътрешните работи са съумели да го локализират.

„ Транспортирал е най-вече в „ Студентски град “. В развой на инспекция и следствие е от къде и по какъв начин се е снабдявал с тази дрога. Той е бил елементарен куриер-шофьор, който е решил в работно време и отвън работно време да припечелва пари. Явно екс-колегата, в случай че мога по този начин да го нарека, е решил да продължи трудовата си активност като пощальон и просто е упражнявал “, съобщи той.

По думите му следствието е в начален стадий и по тази причина няма да го разяснява, с цел да не му попречи. „ На този стадий мога да кажа, че той самичък транспортира. Съучастниците се откриват. Извършваме оперативно наблюдаване по отношение на определяне дилъра, на който той е предавал дрогата. Много е рано да го разясня. Минималната куриерска сума е над 1000 лева на курс. Наблюдавахме го от пет месеца. Срещу него текат и няколко дисциплинарни производства “, сподели още той.

Административният началник на Софийската районна прокуратура прокурор Невена Зартова добави, че служителят е работил в 6-о Районно ръководство от към 9 години и е роден през 1986 година

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР