София. Военнослужещите от състава на военното формирование на Сухопътните войски

...
София. Военнослужещите от състава на военното формирование на Сухопътните войски
Коментари Харесай

Специализирани екипи на армията разузнаха и транспортираха извън София авиационна бомба от времето на Втората световна война

София. Военнослужещите от състава на военното формирование на Сухопътните войски в Горна баня и от авиобаза Крумово в 18.30 часа направиха разузнаване на боеприпаса, открит при изкопни работи за градежа на метрото в региона на столичния бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ № 82. Установено е, че това е осколъчнофугасна 220-килограмова авиационна бомба от времето на Втората международна война. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата .
В 19.00 часа профилираните екипи направиха превозване на авиобомбата. Военнослужещи от Военна полиция обезпечават конвой за сигурност при превозването.
Авиобомбата ще бъде унищожена на следващия ден, 25 октомври, в регион, отвън обитаеми места, на полигона в Сливница.
Действията на профилираните екипи се управляват от полковник Йорданов – шеф на бранш „ Инженерни войски “ от командването на Сухопътните войски.
Министърът на защитата Красимир Каракачанов на място благодари на военнослужещите за бързата и навременна реакция. Въпреки настъпилата мрачевина с професионалните си дейности те съумяха бързо да извлекат бомбата и да я транспортират отвън София. Това даде опция на евакуираните в околните блокове поданици да се приберат в жилищата си.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР