София. Във връзка с прогнозите за снеговалеж и понижаване на

...
София. Във връзка с прогнозите за снеговалеж и понижаване на
Коментари Харесай

Снегопочистващите фирми в столицата разполагат с 260 машини и нужните количества соли

София. Във връзка с прогнозите за снеговалеж и намаление на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова организира оперативка със зам.-кмета Десислава Билева, представители на Столичния инспекторат, дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и шефовете на компаниите, ангажирани с почистването на града. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .

По време на работната среща зам.-кметът Десислава Билева оповести завършилата инспекция на компаниите, показваща, че те разполагат с повече от 260 машини снегопочистваща техника и в базите си имат нужните количества соли.

Кметът Фандъкова разпореди да бъде основана организация за работа и от 2 часà тази нощ снегопочистващата техника да бъде ситуирана на избраните от Столичния инспекторат 66 местостоянки в София, като в регионите с по-висока надморска височина снегопочистващите машини да бъдат на местостоянките час по-рано. Приоритетно ще се почистват улиците, по които се движи градският превоз, както и стръмни места и мостове в града, където се чакат заледявания. Управителите на компании имат задачата да основат и нужната организация за разчистване на спирките и методите към подлезите.

При нужда краткотрайно ще се затварят за придвижване пътни прави за осъществяване на обработки. През днешния ден се правят обработки на пътищата в Политическа партия " Витоша ", където и сега вали сняг.

Призоваваме водачите на пътни транспортни средства да излизат на пътя единствено с добре оборудвани за зимата коли и да се преценяват с пътните условия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР