София. В новия си брой списание Енергетика-Електроенергийни ракурси“ на ЕСО

...
София. В новия си брой списание Енергетика-Електроенергийни ракурси“ на ЕСО
Коментари Харесай

Новият брой на списание „Енергетика-Електроенергийни ракурси“ на ЕСО търси успешните решения за постигане на зелените цели на ЕС

София. В новия си брой списание „ Енергетика-Електроенергийни ракурси “ на ЕСО търси използваните решения за сполучливата промяна на енергетиката в отговор на екологичните цели за реализиране на въглероден неутралитет на Стария континент.Това оповестиха от Електроенергия систематичен оператор .

Служебният кабинет на Стефан Янев подложи на решителна редакция националния проект за възобновяване и резистентност. Най-много средства са планувани за „ зеления “ преход и нововъведения, без който трансформацията на въглищните региони е немислима. Съществено изискване, с цел да стане наличен плануваният финансов запас за страната ни във Възстановителния фонд на Европа, е внасянето на Плана в Брюксел. Преди това у нас би трябвало да бъде реализиран политически консенсус по наличието на проекта. Какъв е отзвукът в Европа на политическите събития у нас и по какъв начин те могат да повлияят на периодите за разпределяне на плануваните за страната ни средства – отговорите в диалога с евродепутата от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова. Рубриката „ В партньорство с науката “ търси вероятните решения за понижаване на въглеродния отпечатък на Маришкия басейн през новаторските технологии, каквато е създадената от професор Жеко Ганев за метанизация на въглеродния диоксид. В рубриката „ С взор в бъдещето “ публикацията на Марияна Янева от Асоциацията за произвеждане, предпазване и търговия на сила поглежда към оборудванията за предпазване на сила и тяхната роля в прехода към климатично неутрална електроенергийна система. Как благодарение на новаторските ВЕИ-технологии може да бъде превъзмогната енергийната беднотия измежду уязвимите консуматори – думата има Петър Кисьов от Енергийна организация – Пловдив. Ще заменят ли електрическите автомобили колите с мотори с вътрешно горене – отговорът е в публикацията на Камен Василев от Българската асоциация Електрически транспортни средства. Още способи и средства за реализиране на климатично неутрална стопанска система предлага публикацията на инженер Петър Петров от Русенския университет за хибридните осветителни системи. Септемврийският брой приключва с рубриката „ Експертният капитал на ЕСО “, която този път среща двама от експертите на ЕСО в областта на логистиката.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР