София. Цветелина Пенкова и Младежкото обединение на БСП организират в

...
София. Цветелина Пенкова и Младежкото обединение на БСП организират в
Коментари Харесай

Евродепутатът Цветелина Пенкова и младежите на БСП стартират конференции „Когато младите говорят…#EUphoria” в 12 града в страната

София. Цветелина Пенкова и Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия провеждат в 12 града в страната конференции – полемики под надпис „ Когато младите говорят…#EUphoria ”. Това оповестиха от пресофиса на евродепутата . Събитията са въодушевени от общоевропейската самодейност „ Конференция за бъдещето на Европа “, която се организира в целия Европейски Съюз от месец юни тази година до лятото на 2022 година

Кампанията започва на 17 юни 2021 година в гр. Русе и завършва на 07 юли 2021 година в гр. София. Мероприятията ще обгръщат най-приоритетните тематики на Европейския съюз, измежду които зеления преход и кръговата стопанска система, построяването на зелени градове и културни центрове на бъдещето, образованието, опазването на здравето, спорта, модерното земеделие, ролята на младите в обществената система, младежката претовареност, туризма и развиването на курортите, културно-историческото завещание, цифровизацията, умните градове и доста други.

В полемиките ще се включат представители на редица асоциации, неправителствени организации, академични сдружения, общественици и най-много млади обществено-ангажирани български жители.

„ Конференцията за бъдещето на Европа има действителен късмет да докара до промени на Договора за Европейски Съюз и да вкара непрекъснат механизъм за гражданско присъединяване. Нашите събития целят точно това – да ангажират оптимален брой хора от България да се включат в процеса по правене на бъдещите европейски политики. След всяко събитие в даден град ще бъде избирана съответна самодейност, препоръчана по време на полемиките, която да бъде включена в онлайн платформата на Конференцията за бъдещето на Европа. “, съобщи Цветелина Пенкова.

Графикът на събитията е следният:
- Русе на 17 юни 2021 г./ Тема: Изграждането на зелен град и културен център на бъдещето
- Силистра на 18 юни 2021 г./ Тема: Работните места на младите в България
- Варна на 19 юни 2021 година / Тема: Кръговата стопанска система на брега на Черно море
- Пловдив на 22 юни 2021 година / Тема: Образованието като полезност и капитал за реализация
- Ямбол на 23 юни 2021 година / Тема: Модерното земеделие и пчеларство
- Бургас на 24 юни 2021 година / Тема: Черноморският бряг и дивото къмпингуване
- Смолян на 28 юни 2021 година / Тема: Ролята на младите в обществената сфера
- Благоевград на 30 юни 2021 година / Тема: Модернизация на здравните заведения
- Плевен на 01 юли 2021 година / Тема: Зелена сила и чиста околна среда
- Велико Търново на 02 юли 2021 година / Тема: Туризъм и културно-историческо завещание
- Самоков на 05 юли 2021 година / Тема: Развитие и курорти от алпийски вид
- София на 07 юли 2021 година / Тема: София – град на бъдещето

Подробна информация за местата на осъществяване можете да видите.

Конференцията за бъдещето на Европа е поредност от водени от жителите диспути и полемики, които ще дадат опция на хората от цяла Европа да споделят своите хрумвания и да оказват помощ за оформянето общото европейско бъдеще.

Конференцията означи своето алегорично начало на 9-ти май 2021 година на Деня на Европа. Събитията ще продължат до пролетта на 2022 година Тя съставлява опция за европейските жители да обменят отзиви и хрумвания за провокациите и целите на Европейски Съюз. Европейският парламент, Съветът и Европейската комисия се ангажираха да се вслушат в мненията на европейците и да изпълнят рекомендациите им в границите на областите си на подготвеност.

Целта на събитията е европейските тематики да стигнат до оптимален брой хора от всички възрасти и да създадени съответни начинания, които да се включат в платформата на Конференцията за бъдещето на Европа. По този метод ще се ускори ролята на Европейски Съюз на международната сцена.

Основните направление ще са изменение на климата и околна среда, опазване на здравето, по-силна стопанска система, обществена правдивост и работни места, полезности и права, господство на правото, сигурност, цифрова промяна, европейска народна власт, миграция, обучение, просвета, юноша и спорт. До пролетта на 2022 година се чака конференцията да изготви изводи и да формулира насоки за бъдещето на Европа.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР