София. Целта на прокуратурата е да налага правото. Това заяви

...
София. Целта на прокуратурата е да налага правото. Това заяви
Коментари Харесай

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с германския си колега д-р Петер Франк

София. Целта на прокуратурата е да постанова правото. Това съобщи генералният прокурор на Федерална република Германия доктор Петер Франк на среща с основния прокурор на България Сотир Цацаров, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България . Д-р Франк е на двудневно посещаване у нас по покана на българския си сътрудник. Основен акцент в диалозите на госта са противодействието на тероризма и битката с проведената престъпност и корупцията.
„ Тероризмът е най-голямото предизвикателство за западните общества в околните 10-15 година “, уточни доктор Франк. Единственото дейно противопоставяне може да бъде осъществено от разследващите служби и прокуратурите на страните, сподели още той. Организираната престъпност подкопава устоите на държавността и доста постоянно незаконните групи се употребяват като канал за инфилтриране на терористи на територията на дадена страна, съобщи доктор Франк. По думите му единствено ефикасното използване на правото и дейностите на прокуратурата са инструментариумът, с който страната може да противостои.
Българската прокуратура работи в тясно взаимоотношение с сътрудниците си от държавите-членки на Европейски Съюз и със съседите си от Балканските страни, уточни основният прокурор Сотир Цацаров. Недопускането на терористични групи и противодействието на радикални формирования са измежду главните провокации пред нас, съобщи господин Цацаров. По думите му след последните промени в законодателството, противодействието на тероризма, наред с битката с проведената престъпност, корупцията и сивата стопанска система, са изведени като предпочитани области. Главният прокурор на Република България изрази убеденост, че положителните връзки сред българската и немската прокуратура ще продължат и в бъдеще, като основа за дейно противопоставяне на общите закани пред правовата страна.
Д-р Петер Франк се срещна с министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът срещна госта си с напъните, които държавното управление поставя в битката против контрабандата, както и с уговорките на страната като ръководител на Съвета на Европейския съюз.
„ Антикорупционните ограничения, които България е подхванала, са в вярната посока. Времето ще покаже тяхната успеваемост “. Това съобщи доктор Петер Франк на срещата си с Цветан Цветанов, ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. Г-н Цветанов срещна госта със законодателните начинания на Народното събрание в региона на противодействието на тероризма, ограниченията против изпирането на пари и антикорупционната активност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР