София. Темите за противодействие на тероризма и радикализацията, сътрудничеството в

...
София. Темите за противодействие на тероризма и радикализацията, сътрудничеството в
Коментари Харесай

Борбата с тероризма, въпроси на миграцията, защитата на границите и сигурността в киберпространството обсъдиха старши служители от ЕС и САЩ в София

София. Темите за противопоставяне на тероризма и радикализацията, съдействието в региона на миграцията, граничната сигурност и визовите въпроси, сигурността на киберпространството и електронните доказателства, отбраната на персоналните данни и битката с изпирането на пари и финансирането на тероризма, бяха разисквани в границите на срещата на старшите чиновници ЕС-САЩ в региона „ Правосъдие и вътрешни работи “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Форумът, който се организира на 26-27 февруари 2018 година в София в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, даде опция за продан на отзиви за подготовка на идната министерска среща сред Европейски Съюз и Съединени американски щати в региона на правораздаването и вътрешните работи, която ще се организира през май, още веднъж в София.
При разискването на тематиката за противопоставяне на тероризма бе подложен акцент върху оперативното съдействие и обмена на информация, резервационните данни на пасажерите и сигурността на полетите, както и противодействието на радикализацията.
Направен бе обзор на съдействието в региона на миграцията, граничната сигурност и визовите въпроси, в това число противодействието на трафика на мигранти, взаимната съгласуваност на осведомителните системи и други.
Противодействието на тероризма бе разисквано и в частта „ Правосъдие “, от позиция на ограниченията против изпирането на пари и финансирането на тероризма.
Сред разискваните въпроси в този формат бяха и битката с трафика на опиати и правосъдното съдействие по наказателноправни въпроси.
Киберпрестъпността също бе измежду главните разисквани тематики, като бяха прегледани най-новите оферти и процедури в тази област, целящи подсилване на потенциала за противопоставяне на онлайн закононарушения, отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, подсилване на сигурността в киберпространството и отбрана на потребителите. Подчертано бе, че функционалността на съществуващите механизми би трябвало да се резервира, като в същото време се спазят условията за отбрана на персоналните данни.
След привършване на срещата в София, участниците посетиха Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, което бе опция за показване на поредните старания на България за отбрана на външните граници на Европейски Съюз.
Традиционно на тези срещи Европейски Съюз е показан от Председателството, Европейската комисия, Европейската работа за външна активност и Генералния секретариат на Съвета, както и Европол и Евроджъст. От страна на Съединени американски щати вземат участие обособените департаменти с пълномощия в региона на вътрешните работи и правораздаването.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР