София. Тази зима ЧЕТИРИ ЛАПИ - международната организация за защита

...
София. Тази зима ЧЕТИРИ ЛАПИ - международната организация за защита
Коментари Харесай

Фондацията Четири лапи апелира за отговорно честване на празниците и за Нова година без фойерверки

София. Тази зима ЧЕТИРИ ЛАПИ - интернационалната организация за отбрана на животните, която оказва помощ на изложени на директното човешко въздействие животни, започва обществената и медийна акция „ Красивото за нас е ужасяващо за тях “, с която моли към отговорно честване на празниците, оповестиха от пресцентъра на Фондацията .
Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се трансформират в сериозни точки освен за хората - зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл съставляват сериозна заплаха и за всички животни около нехайно празнуващите.

„ Всяко куче и котка може да изпадне в под паника боязън при гърмежите, съпътстващи идващите празнични дни. Признаците, по които можете да разпознаете тревожната реакция на животните са учестеното дишане, загуба на ориентировка и нараснало слюноотделяне. При разходка в дните към Коледа и Нова година се предлага животните да се извеждат на мотив с подложен медальон с телефон на притежателя заради риск от изгубване на домашните любимци. Бездомните животни също са изложени на риск, могат да проявят нетипично за тях държание и подплашени от мощния гърмеж да попаднат в заплаха, да излязат на пътното платно, където да изгубят живота си или да станат причина за произшествие. Стресът, който животните претърпяват може да отключи трайни психологични проблеми, “ изяснява доктор Надeжда Мечева, началник на клиниката за бездомни животни към ЧЕТИРИ ЛАПИ.

За животните звуците от фойерверки съставляват реалистична опасност с неразбираем темперамент. Те не схващат от къде идва шумът и какво значи, нито по какъв начин и дали ще могат да се спасят от него. Съвсем естествено, животните изпадат в неутешима суматоха.

„ Целта на акцията е да разкрие един незабележим за доста от хората проблем, който се изостря всяка година около празниците. “Красивото за нас е ужасяващо за тях ” илюстрира страха и напрежението, които животните изпитват при шума от пиратки, заря и други фойерверки до момента в който ние честваме. За да предпазим домашните си любимци, както и бездомните животни, ЧЕТИРИ ЛАПИ приканва всеки от нас да размени зарята или пиратките с по-смислен и по-малко рисков метод на посрещане на празника, “ добавя Деница Славова, началник отдел „ Комуникации “ на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Всеки може да поддържа акцията на фондацията, като се включи в диалога, стартират благодарение на известни персони с отношение към животните в Instagram като употребява хаштага #SoundOff и особено основания гиф със същото име в обществените мрежи. Всички, които се разпознават в идеята на ЧЕТИРИ ЛАПИ могат също и да прибавят особено създадената рамка към профилната си фотография във Фейсбук.

ЧЕТИРИ ЛАПИ:
ЧЕТИРИ ЛАПИ е интернационална организация за отбрана на животните, която оказва помощ на изложени на директното човешко въздействие животни, разкрива случаи на принуждение, избавя животни в потребност и ги пази. Основана през 1988 година във Виена от Хелмут Дунглер и другари, организацията се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с почитание, състрадание и схващане.

Кампаниите и плановете на ЧЕТИРИ ЛАПИ са ориентирани към животни компаньони, включително бездомни кучета и котки, към селскостопански и към диви животни, като мечки, огромни котки и орангутани, които се отглеждат при несъответствуващи условия, както и в зони на бедствия и спорове. С представителства в Австралия, Австрия, Белгия, България, Англия, Виетнам, Германия, Косово, Нидерландия, Съединени американски щати, Тайланд, Украйна, Швейцария и Южна Африка, както и избавителни центрове в единадесет страни, ЧЕТИРИ ЛАПИ обезпечава неотложна помощ и дълготрайни решения. www.four-paws.bg.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР