София. Специализиран екип от състава на военно формирование 28 610

...
София. Специализиран екип от състава на военно формирование 28 610
Коментари Харесай

Специализирани екипи от Сухопътните войски са обезвредили метален предмет, наподобяващ боеприпас, открит в частен имот в гр. Сливница

София. Специализиран екип от състава на военно формирование 28 610 – София е задействан през вчерашния ден, 30 май, със задача да обезвреди железен предмет, наподобяващ арсенал, открит в частен парцел в гр. Сливница. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . При извършеното разузнаване на място военнослужещите са открили, че откритият железен предмет е 120 мм осколъчно фугасен снаряд с отчупен взривател. Боеприпасът е погубен в региона на образователен център „ Сливница “ на 31 май при съблюдаване на ограниченията за сигурност. Ръководител на профилирания екип е капитан Мартин Маргитин.

Модулно формирование от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора унищожи в региона на образователен център „ Тюлбето “ три мощно корозирали 76,2 мм бронебойно трасиращи снаряди. Боеприпасите са открити през вчерашния ден при обработка на земеделска земя в землището на с. Шейново, община Казанлък. След подадения сигнал военнослужещите от модулното формирование са ги разузнали и транспортирали до образователния център при съблюдаване на всички ограничения за сигурност.

Специализиран екип от състава на 55-и инженерен полк – Белене е задействан със задача да разузнае и обезвреди 6 железни предмета, открити наоколо до складова база в гр. Долна Митрополия, област Плевен. При извършеното разузнаване в региона военнослужещите са разкрили общо 60 образователни 122 мм осколъчно фугасни снаряди без взривател. Откритите образователни снаряди са превозени и ще бъдат унищожени при прецизно съблюдаване на ограниченията за сигурност. Ръководител на екипа е старши лейтенант Милен Сотиров.

Военнослужещите от профилираните екипи извършиха сполучливо дилемите по заличаване на откритите муниции по искане от Министерство на вътрешните работи и на съображение заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР