София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски

...
София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски
Коментари Харесай

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на трима души за грабеж в големи размери и противозаконно отнемане на товарен автомобил

София. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против трима души. Това оповестиха от пресцентъра на СГП .
В. Х., на 47 години, е упрекнат в закононарушение по член 199, алинея 1, т. 1 и т. 4, вр. член 198, алинея 1, вр. член 29, алинея 1 б. „ а “ и б. „ б “, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 346, алинея 5, вр. алинея 2, т. 1 вр. алинея 1 вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
Д. Х., на 24 години, и Ц. С., на 30 години, са упрекнати в закононарушения по член 199, алинея 1, т. 1, вр. член 198, алинея 1, вр член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 346, алинея 5, вр. алинея 2, т. 1 вр. алинея 1 вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

В хода на извършеното следствие е било открито, че на 21 май 2019 година потърпевшият Ю. Т. отишъл на среща с обвинените в гр. София, ж.к. „ Фондови жилища “ за те да изискат от него подпомагане за изтегляне на заем. Пострадалият се придвижил до мястото на срещата с товарен автомобил на стойност 30 400 лева, ръководен от неговия водач М. С. Пострадалият имал в автомобила 2 кашона с билков ликьор и 1 бр. слънчеви очила. Носел на лявата си ръка ръчен часовник с хронограф на стойност 22 800 лева, носел и кожена чанта през рамо ведно с движимостите в нея – парична сума от 50 000 лева, парична сума от 1000 лева, парична сума от 200 евро, връзка с ключове, 2 бр. отдалечени ръководства, 1 бр. портфейл.

На мястото на срещата Ю. Т. слязъл от автомобила и застанал пред него. Обвиняемият Д. Х. се доближил, взел от земята каменно паве и блъснал Ю. Т. в главата, след което удар с пестник му нанесъл и Ц. С. Обвиняемият В. Х. се включил към тях и тримата обвинени траяли да нанасят удари с юмруци и ритници по главата и тялото на потърпевшия и го повалили на земята, макар неговата опозиция. Свидетелят М. С. като видял нападението и обстоятелството, че Ц. С. носи револвер в задния си джоб, избягал.

Обвиняемият Д. Х. свалил от ръката на потърпевшия часовника. След това обвиненият Ц. С. извадил газ-сигналното оръжие, което носел, и заплашил опитващия да се изправи Ю. Т., че ще стреля в него, след което създал изстрел във въздуха. Тримата обвинени се качили в товарния автомобил, с който се придвижвал потърпевшият, и напуснали местопроизшествието дружно с движимостите на Ю. Т. Изоставили автомобила в региона на ул. „ История Славянобългарская “, като взели със себе си движимостите на потърпевшия, които били на обща стойност 75 707.97 лева

Ю. Т. съобщил на тел. 112 за случилото се. На мястото пристигнали екип на 02 РУ-СДВР и медицински екип, който транспортирал потърпевшия до УМБАЛСМ „ Пирогов “.

В резултат на побоя потърпевшият получил травма и голям брой хематоми, разкъсно-контузни рани, кръвоизливи, мозъчно разтърсване и отоци, които му предизвикали краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота.

В хода на следствието били осъществени огледи на местопроизществие и били конфискувани следи и материални доказателства, били осъществени биологична и съдебно-медицински експертизи в това число посредством ДНК разбор, съдебно-оценителна балистична и механически експертизи, били разпитани голям брой очевидци, били приложени редица информации и документи.

Тримата обвинени са български жители. В. Х. и Д. Х са със приблизително обучение, безработни, а Ц. С. е с висше обучение и е трудово зает. В. Х. е осъждан, другите двама обвинени са неосъждани.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР