София. Служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов и заместник-министър

...
София. Служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов и заместник-министър
Коментари Харесай

Служебният министър Янаки Стоилов се срещна със съсловни и синдикални организации

София. Служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов и заместник-министър Мария Павлова организираха среща с управлението на Съюза на съдиите в България, Асоциацията на прокурорите в България (АСБ), Камарата на следователите в България (КСБ) и Съюза на синдикалните организации в Министерството на правораздаването. това оповестиха от пресцентъра на Министерството .

Пред съдийската организация проф. Стоилов сложи въпроса за работата по правосъдната карта. Министърът и ръководителят на Съюза Калин Калпакчиев реализираха единодушие, че би трябвало да се работи за основаването на ясни критерии, по които да се извърши тази активност. На срещата беше наранена и тематиката за Единната осведомителна система на съдилищата. Двете страни се сплотиха към тезата, че електронното правораздаване е значима тематика, по която би трябвало да се търси повсеместен метод.

С Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите министър Стоилов и зам.-министър Павлова разискаха подобряването на разговора сред институциите и магистратските организации. Председателят на Асоциацията на прокурорите Владимир Николов изрази готовността на организацията да взе участие интензивно в оферти от проф. Стоилов разбор на профилираното правораздаване.
Председателят на Камарата на следователите Петко Петков изрази желанието на следователите да вземат участие по-активно в разговора в правосъдната система, в това число посредством присъединяване в работни групи.

Синдикатите в бранш сигурност сложиха пред министър Стоилов и зам.-министър Павлова проблеми със закъснение на издаването на подзаконови нормативни актове, което пречи на тяхната активност. Стоилов и Павлова поеха ангажимент за късото време на служебния кабинет да създадат вероятното за превъзмогване на това закъснение.

Министърът на правораздаването проф. Янаки Стоилов и заместниците му не престават срещите си с други професионални организации, неправителствени организации и профсъюз към Министерство на правораздаването.
Днес те одобряват представители на Висшия адвокатски съвет, Нотариалната камара, Камарата на частните правосъдни реализатори и Държавните правосъдни реализатори.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР