София. Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов обяви, че след

...
София. Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов обяви, че след
Коментари Харесай

Христо Иванов: Отпада нуждата от коалиционен съвет, вкарваме решението за военната помощ за Украйна в зала

София. Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов разгласи, че след променените позиции на “Продължаваме смяната ” и най-много на “Има подобен народ ” за изпращането на военна помощ за Украйна, отпада нуждата от съдружен съвет на ръководещите на следващия ден. Това оповестиха от пресцентъра на „ Демократична България “ .
“Демократична България ” ще се възползва от опцията да предложи точка в дневния ред на първото съвещание на Народното събрание идната сряда (4 май) и ще сложи точно тематиката за гласоподаване на решенията за военната поддръжка, разгласи той пред БНР.
“Повече никой няма да може да отсрочва разглеждането на това решение и всяка политическа мощ ще би трябвало да заеме позиция с " да " или " не ". Всеки политически състезател ще реши по какъв начин да работи ”, сподели той в предаването “12+3 ”.
В Народното събрание има три оферти за решения - едно на “Демократична България ”, едно на ГЕРБ и едно на Политическа партия, в което става въпрос за филантропична, финансова и техническа помощ. “Демократична България ” вкара точката във тип, в който категорично се загатва военна помощ.
“Заявките на ГЕРБ и Движение за права и свободи и позицията, която заеха от Има Такъв Народ в последната обява на водача им във Facebook, приказват за това, че има опция тази версия да мине при гласоподаване в зала. Така държавното управление ще получи мандат да даде военна помощ за Украйна и да направи преценка по какъв най-хубав метод да извърши този мандат ”, съпредседателят на обединяването.
Христо Иванов добави, че “Демократична България ” ще се отзове на поканата на премиера Кирил Петков за присъединяване в делегация до Киев. Представителят ще бъде избран съответно по отношение на равнището на останалите участници.
“Ако някой в Министерски съвет има потребност да отиде до Киев да се запознае с ситуацията, ние го приветстваме, само че “Демократична България ” има поредна позиция и тя се основава на нашата позиция по какъв начин наподобява българският народен интерес. България има директен прагматичен интерес Украйна да успее да отблъсне съветската експанзия ”, добави той.
“За нас е доста значимо да се знае, че позицията ни се образува в София, а не в Киев. Позицията на “Демократична България ” не се е трансформирала. Тя е трайна позиция от началото на съветската експанзия в Украйна ”, разяснява той.
“Руската експанзия е предизвикателство против целия интернационален ред, тя е експанзия и против ползите на България. Не става въпрос за морални апели, макар че и това го има, само че съответен, действителен, прагматичен български народен интерес - да бъде предпазен интернационалния като ред на правила, а не като ред на силата ”, сподели той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР