София. С по-големи очаквания макар и в началото на консултациите,

...
София. С по-големи очаквания макар и в началото на консултациите,
Коментари Харесай

Д-р Мими Виткова: Неподготвени се явиха 4-те партии за дискусията в здравеопазването

София. С по-големи упования въпреки и при започване на консултациите, че всяка партия ще се яви с ясна идея, какво би трябвало да се направи в здравната система, тъй че тя да бъде потребна както за жителите, по този начин и за работещите. Това сподели доктор Мими Виткова, ръководител на Асоциацията на лицензираните сдружения за непринудено здравно обезпечаване и някогашен министър на опазването на здравето, в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ .

„ Системата, откъдето и да я погледнем, в случай че не се приложат сложни ограничения за нейното излекуване, за кадровото И подсилване, нещата ще бъдат доста тревожни. Гледам тези дни от ваши сътрудници, извършени изследвания – 85% от интервюираните считат, че проблем номер едно в България е опазването на здравето. Не знам какъв различен % и какъв различен разбор би трябвало да бъде поднесен на политиците, с цел да схванат какъв брой съществени са проблемите в тази система и какъв брой съществено те би трябвало да се отнесат към тях “, съобщи тя.

Д-р Мими Виткова добави, че огромният проблем е, че нито една българска политическа партия не е построила своя професионален експертен потенциал, с който да разполага и да е на ясно какво би трябвало да се направи в здравната система, какви са проблемите, какви ограничения би трябвало да бъдат подхванати, в каква поредност и за какъв интервал от време.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР