София. РИМ – Варна има одобрен проект Преобразяване на Регионален

...
София. РИМ – Варна има одобрен проект Преобразяване на Регионален
Коментари Харесай

РИМ – Варна с одобрен проект „Преобразяване на Регионален исторически музей - Варна в приобщаващ и социално иновативен музей“

София. РИМ – Варна има утвърден план „ Преобразяване на Регионален исторически музей - Варна в приобщаващ и обществено новаторски музей “, който ще бъде осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ” по стратегия “Програма за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти ” 2022, оповестиха от културната институция.
Проектът има за цел да провежда да развие РИМ-Варна като приобщаващ и обществено новаторски музей, като ще бъде приспособен за хора с физически ограничавания достъпа до експозициите на пет профилирани отдела: „ Археология ” – музеен обект „ Аладжа манастир “; „ Етнография ”; „ Българските земи XV - XIX в. ”; „ Нова история ” и „ Природа ”.

Общ бюджет 71398,78 лева с дълготрайност на осъществяване от септември 2022 година до декември 2023 година

За да отговори по допустимо най-хубав метод на потребностите на евентуалните си публики, РИМ – Варна ще реализира по-високи резултати в посещаемостта на своите музейни експозиции посредством въвеждането на обществена иновация чрез слагането на цифров обществен информативен терминал в експозициите на отделите „ Етнография ”; „ Българските земи XV - XIX в. ”; „ Нова история ” и „ Природа ” и построяването на висококачествени виртуални турове.

Проектът в допълнение ще развие обществената ангажираност на РИМ-Варна посредством използването на обществена иновация и адаптиране на културните му пространства. Това ще способства за постигането на по-добра и по-интерактивна връзка с публиките на музея и ще ускори ролята на културното наличие на неговите експозиции в развиването на целево привличане на избрани групи като хора с физически ограничавания, възрастни, фамилии, възпитаници и други групи.

Асоциирани сътрудници в плана са Фондация „ Радост за нашите деца “, ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, Сдружение „ Таляна “, Средно учебно заведение за филантропични науки и изкуства „ Константин Преславски – Варна “. Съвместната работа с локалните организации и институции ще способства за обществената ангажираност на РИМ-Варна посредством използването на обществена иновация и адаптирането на културните му пространства за обществено уязвими групи.

Партньорските организации ще работят дружно за превръщането на културните пространства в гр. Варна в обществено налични и приобщаващи, като се понижава обществената изолираност и се реализира високо равнище на удовлетвереност измежду жителите и посетителите.

Вярваме, че този план ще бъде основен фактор за развиването на РИМ-Варна като значим културен институт в гр. Варна, който се грижи и се ангажира напълно към своите гости и посетители.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР