София. Ревизираният от служебното правителство на България Национaлен план за

...
София. Ревизираният от служебното правителство на България Национaлен план за
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Ревизираният от България План за възстановяване и устойчивост се фокусира върху модернизацията, а не усвояването на средства

София. Ревизираният от служебното държавно управление на България Национaлен проект за възобновяване и резистентност залага на рационализация с фокус върху зелена и цифрова стопанска система, опазване на здравето и обучение. С реализацията на плануваните планове се целят дълготрайни за хората резултати, а не просто асимилиране на европейски средства. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия Маргрете Вестагер, която е в София за присъединяване в Шестата среща на върха " Три морета ", оповестиха от прессекретариата на президента .

По време на диалога президентът означи, че страната ни ревизира Плана за възобновяване и резистентност в синхрон с задачите на Европейския съюз за поддръжка на екологичния и цифровия преход, което да даде опция за устойчива икономическа вероятност на страната ни. Предвижда се ревизираният план да бъде показан за публично разискване, а след това импортиран за утвърждение в идващото Народно заседание, съобщи президентът. Румен Радев и Маргрете Вестагер бяха единомислещи, че с цел да бъде осъществен дейно, проектът би трябвало да се употребява с необятна политическа и социална поддръжка, преди да бъде показан за утвърждение в Брюксел.

По време на срещата президентът и изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия разискаха и прекосяването към климатично неутрална стопанска система и задачите на Европейски Съюз за понижаване на парниковите излъчвания. " Държавите би трябвало да имат ясна вероятност, когато реализират този преход, с цел да се избегнат нежелани опасности за стопанската система на всяка страна. Необходимо е да се регистрират и обществените и икономическите резултати ", уточни Румен Радев по време на срещата. Той добави, че за България ще е непостижимо да се откаже от базовите си мощности, без да има обезпечена към този момент опция.

Румен Радев и Маргрете Вестагер разискаха и европейската вероятност на Република Северна Македония. " Няма друга страна в Европейски Съюз, за която тази тематика да е по-важна по този начин, както за България, тъй като жителите от двете страни на границата с Република Северна Македония са братя с обща история ", съобщи Румен Радев. Той уточни, че най-важният разговор за постигането на прогрес в европейската интеграция на югозападната ни съседка е сред България и Република Северна Македония. „ Само по този начин ще се реализиран съответни, устойчиви и необратими резултати, които да доведат до започване на договаряния за участие в Европейския съюз от страна на Република Северна Македония “, добави президентът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР