София. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев

...
София. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев положи венец пред Паметника на Незнайния воин в столицата по повод по 74 години от края на Втората световна война

София. Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев постави венец пред Паметника на Незнайния войник в столицата във връзка 74 години от края на Втората международна война, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . В церемонията взеха присъединяване вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, президентът на България в интервала 2002 – 2012г. Георги Първанов, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, водачът на АБВ Румен Петков, водачът на БСП-София Калоян Паргов, зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева, ръководителят на АБВ- Младежи Пламена Заячка, депутати, общински представители, български ветерани и представители на военно-патриотични съюзи и организации и жители.
„ Фокус “ напомня : В нощта на 8 против 9 май 1945 година в източното берлинско предградие Карлхорст се състои формалната гала по подписването на акта за безусловна капитулация на нацистка Германия. Това е краят на Втората международна война в Европа. Новината за капитулацията на Германия обикаля като мълния целия свят. В Съюз на съветските социалистически републики тя е посрещната с изключително грандиозно тържествуване. Милиони хора излизат по улиците на градовете и селата в цялата страна. Москва отбелязва този ден с величествен салют. 9 май се отбелязва като Ден на Победата на съветския и останалите руски нации над нацистка Германия във Втората международна война, в съюз с Англия и Съединени американски щати.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР