София. Правителството инструктира областните управители на Смолян, Кърджали и Благоевград

...
София. Правителството инструктира областните управители на Смолян, Кърджали и Благоевград
Коментари Харесай

До края на деня областните управители на Смолян, Кърджали и Благоевград трябва да представят на правителството доклади за нанесените от наводненията щети

София. Правителството инструктира регионалните шефове на Смолян, Кърджали и Благоевград да показват отчети до края на деня за това какви са нужните ремонтни и възстановителни действия, които би трябвало да бъдат осъществени. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет началникът на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

Заради обстановката след наводненията в Южна България, по-рано в Министерски съвет бе извършена среща с регионалните шефове на Смолян, Кърджали и Благоевград.

В изисканите отчети би трябвало да попадат подробни планове за единични цени и количествено-стойностни сметки по този начин, че до края на седмицата да бъдат осъществени огледи от специалисти. Те от своя страна ще открият какъв е точният размер на вредите. След това Министерски съвет неотложно ще отпусне средства за ремонт и възобновяване на засегнатите обекти.

„ Бяха признати доклади за това какви дейности и ограничения са подхванати. За това най-бързо да се адресира потребността от незабавни ограничения за възобновяване на изключителната обстановка в естествени граници и подкрепяне на потърпевшите жители, които живеят там. За първи път, вместо да се работи, по-късно да се заплаща, а най-после да се изследва какво, за какво и по какъв начин е направено, ще въведем нов модел на работа в незабавен порядък “, уточни Бориславова.

Тя уточни още, че са подхванати незабавни ограничения до края на деня да бъде обследвана опцията за създаване на мостове на местата, на които те са били срутени от придошлите води.
" Беше предоставено проучване на опцията за търсене на отговорност на лицата, които са рехабилитирали инфраструктурата през предходните 2 години, и макар ремонтите, се е стигнало до актуалните произшествия по този начин, че да може да им бъде потърсена отговорност, гаранция и други правно-технически механизми за спомагателни средства, които да поддържат застрашените лица ", изясни Бориславова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР