София. Политическа партия АБВ представи конгресните си резултати в Пловдив

...
София. Политическа партия АБВ представи конгресните си резултати в Пловдив
Коментари Харесай

Пловдив: Политическа партия АБВ представи конгресните си резултати в града

София. Политическа партия АБВ показа конгресните си резултати в Пловдив по време на конференция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Те бяха оповестени от водача на партията Румен Петков. „ Заместник-председателят Владимир Маринов ще дава отговор за районните политики и изборното законодателство и подготовката ни за присъединяване в изборите по принцип. Имаме планувани евро избори за 26 май следващата година и избори за локално ръководство, които са в края на октомври и началото на ноември идната година “, сподели Румен Петков. Георги Илчев ще съставлява пловдивската организация.
„ Това е вторият град в България и за нас е извънредно значимо той да бъде показан в управителните ни органи. Той е правист, експерт в изборните процеси. Той ще се занимава с оценката на изборното законодателство, подготовката ни за присъединяване в идните избори, правната консултация на политическа партия АБВ и законодателните ни начинания и оценка на настоящото в този момент законодателство. В това число и взаимоотношенията ни с институциите, които са свързани с правораздаването “, сподели Румен Петков. Той изрази огромното си задоволство от определения управителен орган на партията. Възрастовият състав на националния съвет на партията. 15 % са до 35 годишна възраст, 59% са сред 35 и 55 годишна възраст, 25% са тези сред 55-65 години и над 65 годишна възраст са 5%. „ Това е една извънредно и постоянна основа, която е образувана от дейни хора. Те са във възраст, в която може да се чака и да се търси от тях продукция и с доста добра просветителна подготовка има – 15 инженери, 18 адвокати, 19 икономисти, 7 лекари “, сподели Румен Петков. По думите му сред тях има доста мощно академично посланичество. 23 са хабилитираните членове на Националния партиен съвет-от тях 4 професори, 3 доценти, 7 доктори на науката, 4 докторанти, млади експерти и членове на клуба на младия академик към Академията 5 индивида. Петков разяснява, че това е доста сериозен залог за дейна работа на националния партиен съвет.
„ Утре имаме съвещание на изпълнителното бюро и ще планираме идващото съвещание на Националния съвет, на което ще изградим и помощните органи, комисии и публични препоръки, посредством които ще търсим и уголемение на гражданското начало в работата на партията. Ние сме единствената партия, която съумя за последните години да наложи структурирането и построяването на цивилен съвет “, сподели Румен Петков. Той разяснява, че за ръководител на гражданския съвет на партията е определен професор Любомир Халачев, който има два мандата като ректор на НАТФИЗ. „ Това е човек с извънредно съществено име, с биография, престиж, опит, докторант, специализант на редица образователни заведения в Съединени американски щати и в Западна Европа. Той е с доста богата просвета и с доста огромен престиж “, сподели Румен Петков. Той разяснява, че е избрал в Пловдив да показа конгресните резултати не партията освен тъй като е вторият град в България, само че и тъй като Пловдив е необикновен център на българщината. „ Пловдив е център на Българското национално достолепие, притежател на доста просветителни и културни обичаи. Всъщност Пловдив е галактика, тъй като има от всичко достатъчно-спорт, просвета и стопанска система “, добави Румен Петков.
Весела КРЪСТЕВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР