София. От началото на месец август съвместни екипи на полицията

...
София. От началото на месец август съвместни екипи на полицията
Коментари Харесай

От началото на август са извършени 5014 проверки за спазване на правилата за пожарна безопасност, съставени са 35 акта

София. От началото на месец август взаимни екипи на полицията и пожарната ревизират за съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност в естествените паркове, вилните зони, обособените места за пикници, заслони, еко пътеки, хижи, къмпинги, туристически обекти, както и аграрни производители. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . На доста от инспектираните места се включват и екипи на горските стопанства и националните паркове. Кампанията е част от превантивните ограничения, подхванати от чиновниците на вътрешното министерство, за минимизиране на рисковете от пораждане на огромни и комплицирани пожари.

До този миг са осъществени 5014 инспекции, формирани са 35 акта за открити административни нарушавания, като половината от тях са за палене на суха растителност и растителни боклуци. Съществен е броят на нарушаванията, свързани с неосигурени противопожарни линии, които да отделят площи с житни култури от автомобилни пътища от републиканската и общинската пътна мрежа. Част от формираните актове са за опалване на стърнища, както и за осъществяване на огневи работи тук-там, необорудвани с нужните средства за в началото гасене. Наложени са наказания и на туристи за палене на огън навън.

Според статистиката за последните две седмици са зародили 43 пожара в бранш горско стопанство и 176 пожара в бранш селско стопанство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР