София. От началото на годината до 15 ноември са регистрирани

...
София. От началото на годината до 15 ноември са регистрирани
Коментари Харесай

Светослав Манолов, ГД „Гранична полиция“: От началото на годината до 15 ноември са регистрирани 46 097 граждани на трети страни при опит да влязат незаконно в страната

София. От началото на годината до 15 ноември са регистрирани 46 097 жители на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. Това сподели зам.-директорът на Групово дело „ Гранична полиция “ Светослав Манолов, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ 44 661 лица независимо са се завърнали на прилежаща територия. Българските гранични управляващи са задържали на вход 1241 лица, което е нарастване с към два пъти по отношение на миналата година. Най-натоварена остава българо-турската граница, която съставлява 73% от общия миграционен напън. Там са регистрирани 33 475 жители на трети страни да преминат през границата, което е 4 пъти повече от 2020 година Българските служби са задържали 9004 жители на трети страни при опит да преминат на тази граница. На българо-гръцката граница са арестувани 295 души, което е два пъти повече от 2020 година Миграционният напън на българо-гръцката граница е 12 580 и заема дял от 27% “, уточни Манолов.

„ Мерките за противопоставяне на този напън е продължение на целогодишната профилирана полицейска интервенция. Командировани са 277 чиновници от други структури в „ Гранична полиция “. В началото на годината са формирани 162 досъдебни производства за каналджийска активност. Към наказателна отговорност са привлечени 174 лица. С 57% имаме нарастване на формираните производствата и 61% на лицата, привлечени по тях “, съобщи той.

„ Този месец имаше взаимна интервенция сред ДАНС и Министерство на вътрешните работи, като на 10 ноември към 23.00 часа в община Тополовград е арестувано лице, което е открито, че е белгийски жител, за който има издадена ЕЗА за терористична активност от Белгия. Всичко завърши сполучливо “, сподели още той.

По думите му оградата на българо-турската граница е била унищожена в региона на област Хасково, само че все още тя се възвръща.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР