София. От днес до 16 май ще бъдат извършвани засилени

...
София. От днес до 16 май ще бъдат извършвани засилени
Коментари Харесай

МВР: Започват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

София. От през днешния ден до 16 май ще бъдат осъществявани засилени инспекции на товарните коли и рейсовете. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Операцията се организира на територията на цялата страна, както и във всички страни членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Главен контрольор Дамян Владинов от отдел „ Пътна полиция “ осведоми по време на брифинг, че у нас в инспекциите ще вземат участие, с изключение на екипи на Пътна полиция и на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ”.

Основната причина за провеждането на полицейските интервенции за надзор над товарните коли и рейсовете се основава на обстоятелството, че при пораждане на тежко пътнотранспортно произшествие (ТПТП) с присъединяване на товарни коли и рейсове, последствията и броят на починалите и ранените е доста по-голям спрямо други ТПТП. В календара на ROADPOL сходни интервенции се организират 4 пъти в годината. За 2021 година първата бе извършена в края на зимата – от 8 до 4 февруари. Предстоят още две аналогични интервенции, като едната е заложена в средата на лятото, а другата - при започване на есента.

По отношение на най-честите нарушавания, които са открити при инспекции от този вид, са неспазване на времето за отмора от водачите, неспазване на скоростните режими, използването на алкохол и упойващи субстанции, транспорт на необезопасени товари, както и претоварването на колите, заключи гл.инспектор Владинов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР