*** София От 8.30 часа в спортна зала „София ще

...
*** София От 8.30 часа в спортна зала „София ще
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 2 ноември

*** София

От 8.30 часа в спортна зала „ София " ще бъде открит шампионат по тенис на корт в памет на генерал-майор Нейко Ненов.
Той е част от събитията за отбелязване на празника на Сухопътните войски.

От 9.00 часа в митрополитска катедрала " Св. вмца Неделя " ще бъде отслужена общата панихида във връзка Архангелова задушница.

От 10.00 часа на Женския пазар ще се проведат фермерски пазар и кулинарна проява.

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще участва на панихида пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища във връзка Архангелова (мъжка) задушница.

От 18.00 часа в Гьоте-институт България на ул. „ Будапеща " 1 ще стартира ревю с български производители на компютърни и настолни игри. С него ще стартират деянията от програмата на Sofia Game Night 2019.

От 19.00 часа във Военния клуб ще се организира 14-тия ни благотворителен бал в поддръжка на деца и младежи в неравностойно състояние и с тежки увреждания. Той се провежда от фондация „ Сийдър " и събира към 220 посетители, дипломати, представители на бизнеса, културните среди в страната и дългогодишни поддръжници на фондацията.

*** Благоевград

От 10.00 до 18.00 часа в центъра на града против пощата ще се организира благотворителен базар в помощ на бездомни животни.

*** Бургас

От 10.00 часа ще стартира общоградското възпоменание във връзка Архангелова задушница с осъществяване на траурна музика от Бургаския духов оркестър.
В 10.30 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва. Възпоменанието ще се организира на площада пред Дома на покойника в Гробищния парк.
От 11.00 часа ще бъдат поднесени цветя на гробните места на поетесата Петя Дубарова, филантропа и великодушен донор Александър Георгиев Коджакафалията и създателя на Химна на Независимостта Георги Шагунов.

*** Варна

От 11.00 часа в региона на Старите гробища пред „ Паметника на починалите офицери, подофицери и бойци във войните 1912-1918 година " ще бъде отслужена панихида и ще бъдат поднесени венци и цветя във връзка Архангелова задушница.

От 15.00 часа от Цирковата площадка ще потегли рокерска обиколка на града, с която ще бъде публично закрит Мотосезон 2019.

*** Троян

От 10.30 часа в Троянската света обител ще се отслужи Заупокойна света Литургия и панихида във връзка 7 година от кончината на патриарх Максим.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР