*** София. От 09:00 часа ще се проведе Пленарно заседание. *** София. От 10:00 часа

...
***
София.
От 09:00 часа ще се проведе Пленарно заседание.
***
София.
От 10:00 часа
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 10 май 2023 г.

***

София.

От 09:00 часа ще се организира Пленарно съвещание.

***

София.

От 10:00 часа в Литературен клуб " Перото " в НДК Стратегическият институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ) провежда спорен конгрес " Демографската рецесия - аргументи, фактори, динамичност ". Събитието ще бъде намерено от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

***

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще ревизира дейностите по разчистване на реките, преминаващи през територията на София. Проверката ще се състои на моста на река Какач при кръговото кръстовище на бул. " Ломско шосе " под метролинията.

***

София.

От 11:45 часа пред ГДНП в кв. " Младост ", бул. " Александър Малинов " 1, постройката на Групово дело " Национална полиция " вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще даде началото на тазгодишното издание на Дните на сигурността на пътя на Родпол - Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

***

София.

От 10:30 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира районна конференция по план " Европа в България: Общо бъдеще ".

***

София.

От 11:00 часа във фоайето на постройката на Народно събрание на БЧК ръководителят акад. Христо Григоров ще награди донори, сътрудници, доброволци и чиновници на БЧК и БМЧК, имащи важен принос за развиването на организацията, одобряването на нейния престиж и за оказаната поддръжка на червенокръстките дела.

***

София.

От 11:00 часа, в Зала за краткотрайни експозиции (етаж 3) на Национален исторически музей - юбилейна галерия " 50 от 50 ".

***

От 11:00 часа (българско време) в платформата Zoom Бюрото на Европейския парламент в България ще организира брифинг по отношение на европейския акт за интегралните схеми (чиповете) и европейския акт за индустрия с нулеви чисти излъчвания, чиято цел е да понижи уязвимостта и зависимостта на Европейския съюз от задгранични участници на пазара на чипове и чисти технологии.

***

София.

От 11:00 часа в Casa Libri следва медийна прожекция на френско-белгийската драма " Цветовете на пожара " на режисьора Кловис Корнияк.

***

София.

От 12:00 часа в Прес-клуб на Българска телеграфна агенция ще се проведат конференция и обществена полемика за показване на окончателните резултати от сбъднат мониторинг на предизборната акция на предварителните парламентарни избори, осъществен от екипа на Институт за обществена интеграция, в партньорство с Фондация " Фридрих Еберт ", България.

***

София./с. Негован.

От 14:00 часа в Тържествената зала на 176. ОбУ " Св.св. Кирил и Методий " в с. Негован ще се организира научно-творческа конференция под надпис " И ний сме дали нещо на света... ", с която ще бъдат почетени делото на светите братя Кирил и Методий и 1160 години от началото на Великоморавската им задача.

***

София.

От 14.30 часа на гала в Гербова зала на " Дондуков " 2 вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчи български документи за идентичност на Християн Пендиков.

***

София.

От 16:00 часа, зала 101 " Антарктида " в Министерство на външните работи, министърът на външните работи Иван Кондов ще даде брифинг за медиите, отдаден на последните събития в връзките с Република Северна Македония. Ще взе участие и заместник-министърът на външните работи и представител Костадин Коджабашев.

***

София.

От 19:00 часа в Националния студентски дом в София ще бъде показана изложбата " Изкуство с увреждания ". Входът за нея е безвъзмезден, а Студентският дом на пл. " Народно заседание " 10 ще чака гости всеки ден сред 10 и 18 май.

***

Бургас.

От 13.00 часа в зала " Тончо Русев " на Културен дом НХК ще стартира театралната режисура на Валери Балабанов - " Спасителят ".

***

Бургас.

От 16.30 часа в Международния конгресен център ще се организира публична гала за довеждане докрай на пролетния курс по компютърно програмиране " Coding Kids Burgas ".

***

Бургас.

От 16.30 часа на открита сцена " Охлюва " ще се организира награждаване на участниците от вторият училищен конкурс за стихотворение " Моят град Бургас ".

***

Стара Загора.

От 14.00 часа по бул. " Цар Симеон Велики " ще се състои Фестивал на знанието, отдаден на 100 години Ветеринарномедицински факултет на Тракийски университет.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Република България " Захарий Княжески " ще се състои благотворителен концерт в интерес на библиотеката. Инициатор и участници са Поля Влахова и другари.

***

Стара Загора.

От 18.30 часа на площада пред Общината ще бъдат маркирани 100 години ветеринарномедицинско обучение с концерт на Керана и Космонавтите и Рок група Макро Фагос.

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в Куклен спектакъл ще се състои премиерният театър за деца " Парченце от Луната ".

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен спектакъл ще гостува Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " - Варна с постановката " Амадеус " от Питър Шафър.

***

Шумен.

От 17:30 часа на ІІ етаж на Художествена изложба " Елена Карамихайлова " Шумен ще бъде открита галерия живопис - " Пленери " на Лъчезар Радов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР