*** София. От 09.30 часа Министерство на земеделието организира своята виртуална приемна.

...
***
София.
От 09.30 часа Министерство на земеделието организира своята виртуална приемна.
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 30 юни 2022 г.

***

София.

От 09.30 часа Министерство на земеделието провежда своята виртуална приемна. Това е следващо издание на самодейността на министъра на земеделието доктор Иван Иванов, в която ще вземат присъединяване шефовете на следните дирекции „ Растениевъдство “, „ Животновъдство “ и „ Политики по агрохранителната верига “.

***

София.

От 10.00 часа в Националния клуб на Българска телеграфна агенция в София ще се организира конференция на Гражданската организация за правдивост, права и културно съдействие на Балканите, представляваща арестуваните без съд и присъда български жители от турски генезис в концлагера „ Белене “ в интервала 1984-1987 година и техни наследници, наложително изселени през 1989 година в Турция.

***

София.

От 11.00 часа в конферентната залата на ет. 7 в Министерството на образованието и науката, организация „ Галъп интернешънъл Болкан “ ще показа резултатите от национално социологическо проучване измежду родители и възпитаници от I до X клас по отношение на срещаните компликации със наличието на учебниците и образователните стратегии по общообразователните предмети. Проучването е направено по поръчка на Министерството на образованието и науката.

***

София.

От 11.30 часа Сдружение „ Индустриален клъстер подземна инфраструктура “ (ИКПИ) ще организира онлайн конференция за показване на постигнатите резултати при осъществяването на на контракт за безплатна финансова помощ BG16RFOP002-1.016-0015-C02 „ Повишаване на иновационната интензивност на ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР ПОДЗЕМНА ИНФРАСТРУКТУРА посредством основаване на център за развойно-експериментална активност и създаване на продуктова иновация”, който Сдружението извършва по процедура BG16RFOP002-1.016 „ Развитие на иновационни клъстери “ по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.

***

София.

От 11.00 часа на задния вход на Народното събрание Членове на Инициативния комитет " Консервативно-патриотично придвижване " ще връчат на следващия ден, четвъртък, в 11 часа в деловодството на Народното събрание над 110 000 подписа на български жители против наложителния машинен избор.

***

София.

От 11.00 часа пред бюст-паметника на писателя Николай Хайтов Партия „ Национален фронт за избавление на България “ ще се преклонят пред личността, делото и творчеството на огромния български публицист и патриот Николай Хайтов.

***

София.

От 12.30 часа в заседателна зала №3 на Федерация на НТС в България, ул. Г. С. Раковски № 108, гр. ще се организира конференция за показване и разпространяване на постигнатите резултати по план „ Последваща оценка на осъществяването на обновената Стратегия за продължение на промяната в правосъдната система 2014-2020 г “.

***

София.

От 13.00 до 15.00 часа ще се организира онлайн спорен конгрес на тематика " Трябва ли да се промени Закона за силата от възобновими източници и Закона за енергетиката, тъй че да улеснят семействата да станат производители на сила, която внасят в мрежата? "

***

София.

От 13.30 часа в столичния хотел " Балкан " международните либерали се събират в София. Столицата ни ще бъде хазаин на конгреса на Либералния интернационал.

***

София.

От 14.00 часа в огромната конферентна зала на УНСС ГДПБЗН провежда кръгла маса, отдадена на доброволците в България

***

София.

От 17.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „ Черковна “ 92 в София ще бъде открита изложбата „ Познатият чужд “. Създадена във връзка 106-ата годишнина на Музея, тя показва една незнайна и доста любопитна част от неговия милионен фонд – сбирката с скъпи бижута, множеството от които ще бъдат показани пред аудитория за първи път.

***

София.

От 18.00 часа в Двореца, пл. „ Княз Александър І “ ще бъде открита галерия на Алексей Титаренко

„ Град на сенките “.

***

София.

От 18.30 часа в Casa Libri ще бъде показана книгата „ Семейните фантоми “ на Бруно Клавие. С нас ще бъде доктор Светлозар Василев, редактор и създател на предговора на българското издание.

***

Банско.

От 9.30 часа в читалището на гр. Банско ще се организира конференция във връзка Банско Номад Фест 2022

***

Бургас.

От 11.00 часа в Археологически музей - Бургас (бул. „ Алеко Богориди “ 21), пред бургаската общност ще бъдат показани резултатите от най-новите подводни археологически разкопки при нос Чироза, провели се в края на юни 2022 година Сред откритите находки са богата сбирка от цели стъклени предмети от рисувано стъкло, амфори и други керамични съдове.

***

Бургас.

От 18.00 часа в БХГ „ Петко Задгорски “ се открива галерия отдадена на 120 години от рождението на Петко Задгорски.

***

Бургас./Св. Влас.

От 21.00 часа в амфитеатър „ Арена “ ще бъде формалното разкриване на „ Свети Влас Филм Фест “

***

Варна.

От 15.00 часа в зала Варна ще се организира експертна консултация по капиталова мярка „ Превантивна система за наблюдаване и надзор на отрицателните геодинамични процеси в резултат на интензивни превалявания, като мярка за акомодация към климатичните промени “

***

Варна.

От 11.00 часа в зала 415 във Висше учебно заведение по мениджмънт (гр. Варна, ул. “Оборище” 13А) ще се организира работна полемика, отдадена на повишение осведомеността по отношение на трафика на хора.

***

Велико Търново.

От 9.30 часа в хотел “Премиер” ще се организира Среща на бизнеса във Велико Търново и Габрово. Събитието се провежда от “Капитал” и плана “Капитал Градове”

***

Видин.

От 11.00 часа, в залата на Общински съвет - Видин заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще открие конференцията " Творческият Дунав. Свързаността - ключът към превъзмогване на " процеса на стесняване ". Събитието се организира в границите на план Градски бранд Дунав+ (DANUrB+), То е част от множеството интернационалните изяви, които се провеждат от 29.06 до 3.07 в град Видин.

***

Казанлък.

От 18.00 часа в местността „ Гъбката “ ще бъде открита галерия на студентите, участници в пленер " В духа на Майстора "

***

Пловдив.

От 10.30 часа на Гребния канал в град Пловдив (в региона на Младежки център) ще се състои откриването на детското художествено събитие „ Малък Монматър 2022 в Пловдив “, в което присъединяване ще вземат надарени младежи от България и Република Северна Македония.

***

Пловдив.

От 18.0 часа студенти от IV курс на компетентност „ Фотография “ в АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев “- Пловдив ще се показват с дипломна галерия „ Собствен почерк " в Постоянна експозиция „ Мексиканско изкуство “ (Стария град). Техен водещ учител е Соня Станкова.

***

Търговище.

От 9.30 часа в зала „ Христо Самсаров” ще се организира съвещание на Общински съвет Търговище

***

Търговище.

От 14.00 часа в залата на Областна администрация Търговище ще бъде открит районен конгрес в границите на национална застъпническа акция по план „ Цветно на следващия ден за нашите деца “

***

Сливен.

От 9.00 часа в зала „ Май “ ще заседава Общински съвет-Сливен

***

Шумен.

От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на клуб „ Плиска показва... “ във връзка проведен празник „ Любородие “ в остарялата българска столица

***

Ямбол.

От 19.00 часа ще стартира среща-разговор със световноизвестния публицист Георги Господинов в зрителната зала на Община Ямбол, на която ще бъдат показани книгите му „ Времеубежище “ (2020), „ В пукнатините на канона “ (2021), „ Избрани истории “ (2022), издадени от „ Жанет 45 “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР