*** София. От 08.00 часа КНСБ започва протестна акция с искане

...
***
София. От 08.00 часа КНСБ започва протестна акция с искане
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната , 23 юни 2022

***
София.
От 08.00 часа КНСБ стартира протестна акция с искане за нарастване на минималната работна заплата и на приходите на работещите в бюджетния бранш. За задачата в 8 часа конфедерацията ще разположи синдикална протестна палатка наоколо до служебния вход на Народното събрание. Акцията стартира в деня, в който изтича срокът за оферти за актуализация на бюджет 2022 година и ще продължи до приемане на настояванията на КНСБ по него.

***
София.
От 09.30 часа в Конферентната зала на хотел „ Света София “ /ул. „ Пиротска “ 18/ президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов ще открие двудневна интернационална конференция на тематика: Устойчиво икономическо възобновяване с по-добра отбрана на правата на работещите: синдикални цели и политики.

***
София.
От 10.00 часа в Астория Гранд Хотел, София ще бъде показано седмото издание на сборника Енергийна и климатична дипломация на Дипломатическия институт към Министъра на външните работи. Председателят на Института за енергиен мениджмънт господин Славчо Нейков е основен редактор на сборника.

***
София.
От 10.30 часа в постройката на БТПП, зала А, ет.1, Българската търговско-промишлена палата ще изнесе данни във връзка осъществяването на план „ Устойчива претовареност и предварителна защита на текучеството на работната мощ “ по Оперативна програма РЧР, задачата на който е да се разпознават аргументите за текучеството на работната мощ в предприятията и да се откри съответно решение на това предизвикатество, тъй че работодателите да не търпят вреди от загубата на подготвени и квалифицирани служащи, в които са вложили средства и време.

***
София.
От 15.00 часа в Българска телеграфна агенция, бул. " Цариградско шосе " 49, Министерството на правораздаването провежда публично разискване по отношение на препоръчаните промени на Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността „ Право “ и професионална подготовка „ Юрист “.

***
София.
От 17.00 часа парк „ Ротонда ” в Банкя ще се състои осмото издание на Детски фестивал-конкурс „ Вярвай, искай, можеш ”. Организатор е Център за изкуство „ Зорница ” с шеф Галина Иванова. Събитието е подкрепено от регион „ Банкя ” и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 година.

***
София.
От 13.00 часа на летище София, терминал 2, Атриум ще бъде открита фотоизложбата
„ По света с Димитър Караниколов “

***
София.
От 18.00 часа в Регионален исторически музей – София ще бъде открита документалната галерия „ Исторически паркове и градини на София “. Създадена в чест на първите паркостроители на София, експозицията обгръща интервала 1878 – 1939 година

***
Благоевград.
От 12.10 часа в Средно учебно заведение с проучване на непознати езици „ Свети Климент Охридски “ Благоевград ще се организира среща с възпитаници по предварителна защита на наркомании от СУ с проучване на непознати езици „ Св. Климент Охридски “ – Благоевград, IX и X клас.

***
Бургас.
От 10.00 часа в Международния конгресен център в Зоната за свободен достъп на Пристанище Бургас, зала „ Форос ” ще стартира морски конгрес „ Синьото бъдеще - наша отговорност ” – BeFOR_ BeGREEN

***
Бургас.
от 10.00 часа в хотел „ Приморец “ в Бургас ще се организира полемика за положението на пазара на ваканционни парцели по Южното Черноморие и по какъв начин се развива покупко-продажбата на жилищни парцели в Бургас и района

***
Варна.
От 16.00 часа в парка в кв. „ Аспарухово “ ще бъде открита „ Библиотека в парка “

***
Варна.
От 18.30 часа в постройката на Музея за нова история на град Варна, (ул. 8-ми ноември " № 3) ще се организира среща с ветерани-огнеборци, взели участие в потушаването на пожара на танкера " Ерма " на пристанище Варна през лятото на 1977 година и спасяването на Варна от евентуална злополука. Ще бъде прожектиран и документалния филм " Пожарът на танкер Ерма ".

***
Варна.
От 18.00 часа в Художествения музей “Георги Велчев ” на ул. “Радко Димитриев ” 8 ще бъде открита изложбата на Васил Василев

***
Видин.
От 13.00 часа в залата на Общински съвет – Видин ще се организира откриваща конференция по план „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания на територията на град Видин “, финансиран посредством Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване.
От 14.00 часа на адрес ул. „ Цар Иван Асен I “ № 25, е началото на формалната гала „ Първа копка “ по плана.

***
Дупница.
От 13.30 часа в залата на Общински трагичен спектакъл “Невена Коканова ”, гр. Дупница ще бъде показан филмът “Доза благополучие ” на режисьора Яна Титова.

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей – Кюстендил ще се състои показване на монографията на ас. доктор Веска Спасова " Оброци и свети води в Кюстендилски район “.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в „ Детски отдел “ на Регионална библиотека „ Емануил Попдимитров “ ще бъде показана книгите на Мануела Саркисян – „ Джобни чародейства “.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “ ще бъде показана книгата на проф. Пенчо Пенев „ Нагоре по противоположния път “.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в огромната зала на читалище „ Братство “ ще се състои концертът „ Пет години дружно “ на възпитаниците на класа по поп пеене с учител Жана Райнова.

***
Кюстендил.
От 10.00 до 17.00 часа в двора на Професионална гимназия по механотехника – Сливен ще се организира Панорамата на образованието

***
Пловдив.
От 10.00 часа в авиобаза Граф Игнатиево ще се организира генерална подготовка на участниците в открития летателен ден по случай 110-годишнината на българските Военновъздушни сили.

***
Търговище.
От 17.00 часа в зала 74 на Община Търговище ще се организира публично показване и разискване на плана на устав за активността на фонд за поддръжка на локални начинания.

***
Хасково.
От 10.00 часа до 17.00 часа ще се организира самостоятелна конна езда за децата на Хасково.
Община Хасково и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните провеждат „ Магията на Еньовден “- Празник на билките и здравето. Проявите, отдадени на Еньовден – 24 юни, са съчетани и с самодейностите във връзка 26 юни- Международен ден за битка с разпространяването използването на наркотични субстанции.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен регионалният шеф доктор Владимир Йолов ще се срещне, с огромния щангист и старши треньор на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов. Областният шеф ще поздрави именития шуменец за последните триумфи на водения от него тим на извършеното в Тирана Европейско състезание по повдигане на тежести за мъже и дами.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР