София. Основна цел на Министерство на земеделието е подкрепата на

...
София. Основна цел на Министерство на земеделието е подкрепата на
Коментари Харесай

Служебният заместник-министър Крум Неделков: Основна цел на Министерство на земеделието е подкрепата на българските производители

София. Основна цел на Министерство на земеделието е поддръжката на българските производители. Сред целите в работата ни са насърчаването на нововъведенията и вложенията, както и на производството на екологично чисти аграрни артикули. Това сподели служебният заместник-министър на земеделието, храните и горите Крум Неделков, който се включи в самодейността „ Отгледано с грижа в България “ на “Метро “ България край село Лепица, Червен бряг. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите

“Метро се потвърди с качествените артикули, които предлага. За това желая да им пожелая да дадат началото на още голям брой такива начинания, които поддържат българския производител ”, добави зам.-министър Неделков.

В землището край селото бе показана продукцията на земеделския производител Евгени Цветанов, който отглежда няколко култури и доставя разнообразни сортове розов домат до магазините на “Метро ”. “Убеден съм в качествата и усета на българските аграрни артикули. Сигурен съм, че ще задоволят условията и на най-капризния европейски клиент ”, добави зам.-министър Неделков.

В събитието присъединяване взеха изпълнителният шеф на Държавна фирма „ Земеделие “ Васил Грудев, изпълнителният шеф на „ Метро “ България Никола Готрон, кметът на община Червен бряг Цветан Димитров. В края гостите бяха поканени да се включат и в действия по засаждане.

„ Отгледано с грижа в България “ е стратегия, която подкрепя локалното произвеждане, като улеснява доставката на местни артикули. Асортиментът включва, както пресни плодове и зеленчуци, по този начин и млечни артикули, месо и мед.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР