София. Олимпийският ни шампион от турнира по бокс в Токио

...
София. Олимпийският ни шампион от турнира по бокс в Токио
Коментари Харесай

Стойка Кръстева и Борислав Георгиев бяха отличени за Спортист и Треньор на август

София. Олимпийският ни първенец от шампионата по бокс в Токио – Стойка Кръстева и нейният персонален треньор Борислав Георгиев бяха отличени през днешния ден за Спортист и Треньор №1 за месец август в анкетата на Пресклуб „ България ”. Двамата получиха своите награди в наличието на генералния секретар на БФ Бокс Светослав Сапунджиев, както и на ръководителят на Общо събрание на колегиите „ Локомотив ” София Даме Стойков.

Пред медиите Стойка показа, че има потребност от малко отмора, преди да вземе решение по какъв начин ще продължи развиването на нейната кариера. Тя добави, че олимпийският шампионат за нея действително е почнал с край още в първия мач, когато победи виетнамката Ти Там Нгуйен с 3:2 гласа, поради че съперничката й бе втора в схемата.

„ Нямаше нито един слаб боксьор, против който аз играх. Това, че ние ги преодоляхме, а на някои изглеждаше, че е с лекост, значи, че българският тим по бокс е най-хубавият, когато сме обединени ”, безапелационна е Кръстева.

Запитана къде се усеща най-добре, поради че Плевен и Добрич приготвят да я създадат „ Почетен жител ”, а същото се отнася и за София, Стойка съобщи: „ Щастлива съм че хората означават този труд и това внимание. Най-добре се усещам в България! Добрич си ми е драговолно ”.
Нейният треньор Борислав Георгиев от своя страна разкри, че дружно със Стойка работят интензивно в спортното учебно заведение „ Неофит Рилски ”, където са учители, и към този момент образоват със свои сътрудници 90 деца. Той не пропусна да благодари на двама експерти, без които златният орден на Кръстева може би е нямало да бъде реалност.

„ Благодаря на Ивайло Лазаров от НСА, който извънредно доста ми оказа помощ за физическата подготовка. Аз съм подобен човек, че когато не съм сигурен в нещо или не го разбирам дотам, диря помощ. Той направи по този начин, че Стойка да се намира в тази кондиция, в която я видяхте. Дори се чувахме по телефона от Токио, с цел да изготвим проект всеки ден какво да се прави сред срещите, с цел да не губи скорост и мощ. Благодаря и на Иван Иванов, нашият психолог. Преди финала бях уверен, че Стойка би трябвало да е нападателна и да атакува турската съперничка. Прочетох обаче разнообразни разбори и мнения на мои сътрудници, които препоръчваха тя да е внимателна и да не бърза. Това ме разколеба и му звъннах. Той ми даде доста забавен образец с Жозе Моуриньо. Каза ми „ Ако Жозе има Меси и Роналдо в тима си и им каже – играем отбрана през днешния ден, по какъв начин ще реагират? ” Тогава разбрах, че аз имам Стойка Кръстева и тя би трябвало да играе в офанзива от първата секунда ”.

Много любопитна намира се получи и в Музея на спорта на Националния стадион „ Васил Левски ”. Там Стойка Кръстева и Борислав Георгиев се срещнаха с легендата в кану-каяка Ваня Гешева – притежател на златен, два сребърни и един бронзов медали от Олимпийски игри.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР