София. Община Тополовград има готовност за нормален живот при зимни

...
София. Община Тополовград има готовност за нормален живот при зимни
Коментари Харесай

Хасково: Община Тополовград има готовност за нормален живот при зимни условия

София. Община Тополовград има подготвеност за естествен живот при зимни условия. Извършено е всичко належащо, с цел да няма изненади, стана ясно на работна среща в Общината, която се организира на 3 декември. В нея участваха представители на Общинската администрация, почистващата компания, Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията, Областното пътно ръководство, на Електроразпределителната компания, кметове и кметски наместници, други локални структури. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . Срещата откри Красимира Атанасова – шеф отдел „ Програми, планове, устройство на територии “. Тя уведоми, че е подписан контракт с компания Едноличен търговец ”САРАБАШЕВ-М-Димитър Стамов ” за зимно поддържане, снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа, която е с дължина 52.1 км. Разчетените средства и машинизация в оперативния проект са съобразени с нейните присъщи особенности. Разчистването на пътищата от сняг компанията ще прави в съгласие с районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – КАТ и по икономически метод, с наличната техника на общината. Необходимата техника за снегопочистване и опесъчаване - верижни, високопроходими снегопочистващи машини, бордови коли и самосвали за преместване на пясък са обезпечени - уведомиха от фирмата- реализатор.
От пътната работа осведомиха, че са обезпечени 100 тона сол, 580 тона пясък и се чакат още 400 тона. Направена е организацията за безпроблемно електрозахранване. Техниката е налице, чака се още един автомобил за висока проходимост. Огнеборците са също в подготвеност за зимата. От там желаеха да се изготвят описи по селища с имената на трудноподвижните и самотните хора, с цел да бъдат инструктирани за по-безопасно отопление. Кметовете оповестиха, че всички институции – кметства, учебни заведения, детски градини, пенсионерски клубове и читалища са снабдени с гориво. Постави се искане за по-добро съоръжение на стаите за краткотрайно настаняване на бедстващи хора.
Поради неприятното техническо положение на пътищата, проходимостта при зимни условия се затруднява в съвсем всички посоки от Тополовград към селищата в общината. Най-голяма заплаха от уединяване има за граничните села: Планиново, Радовец, Присадец, Филипово, както и за планинските – Сакарци и Българска поляна. Извършената предварителна подготовка, предприемането на превантивни ограничения ще обезпечат естествен живот при зимни условия.
Със заповед на кмета Божин Божинов е основан Оперативен щаб за управление и управление на дейностите по зимното поддържане и употреба на техническата инфраструктура на територията на общината. Разработен е Оперативен проект, посредством който се основава организация за подготовка и поддържане на общинската пътна мрежа, за гладко и безвредно придвижване през зимата.
Готовността на Общинската администрация да оказва подпомагане при всеки проблем, подсигурява Красимира Атанасова. Тя увери, че при изключителни обстановки ще бъдат мобилизирани още машини и личен състав. На разположение ще бъдат доброволческите сформирования.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР