София. Област Монтана има нужда от чужди инвестиции и коалиция

...
София. Област Монтана има нужда от чужди инвестиции и коалиция
Коментари Харесай

Илия Лазаров, главен секретар на СДС: Област Монтана има нужда от чужди инвестиции и коалиция ГЕРБ-СДС може да гарантира осигуряването им

София. Област Монтана има потребност от непознати вложения и коалиция ГЕРБ-СДС може да подсигурява обезпечаването им. Това сподели Илия Лазаров, основен секретар на Съюза на демократичните сили и втори в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 12 МИР Монтана за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “. Според него привличането на външни вложители е основно за региона. За да се случи това, непознатите вложители би трябвало да познават района, какво предлага той и един от методите е побратимяването с области в северна Италия или междинна Франция.

„ Много добра работа би свършило побратимяването на региони като Монтана със сходни района от Франция или Италия да вземем за пример.
Говорим за северна Калабрия примерно, където е производството на разнообразни сирена и паста, те отново ще са създадени в Европейски Съюз, само че данъчната система в България е по-конкурентна, както и работната ръка, а това ще направи крайния артикул по-конкурентоспособен “, е безапелационен Илия Лазаров.

Според него една от идеите на коалиция ГЕРБ-СДС е съществуването на вложители, които да основат нужда от отглеждане на животни, а другата е земеделието, което да носи придадена стойност. И коалиция ГЕРБ-СДС в лицето Илия Лазаров може да подсигури това бъдеще за област Монтана, тъй като той от 15 години се занимава с привличане на непознати капитали. Според Лазаров в региона има доста огромен капацитет за разкриване на серия от хранително-вкусови дребни преработващи предприятия, както и приказни места за развиването на туризъм като Берковица и Вършец.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР