София. Най-щастлив съм от това, че ЕС води мирна, добросъседска

...
София. Най-щастлив съм от това, че ЕС води мирна, добросъседска
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Най-щастлив съм от това, че ЕС води мирна, добросъседска политика

София. Най-щастлив съм от това, че Европейски Съюз води мирна, добросъседска политика. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след срещата с канцлера на Германия Ангела Меркел, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ С неспокойствие всички чакаме по-скорошното основаване на държавно управление в Германия, която е мотор за Европа. За положителното на всички е колкото може по-бързо да има държавно управление “, разяснява Борисов. Българският министър председател благодари за поддръжката по отношение на газовия хъб „ Балкан “. „ Благодаря за поддръжката за опазването на границата. Благодаря за тези 160 млн. евро, които в Братислава Европейски Съюз отпусна за границата. Благодаря и за служителите на реда и ФРОНТЕКС, които взаимно с нас охраняват Шенгенската външна граница на Европейски Съюз “, добави той.
„ Нищо повече за Западните Балкани в тази ситуация не подхожда от Берлинския развой, той за наслада е почнал 3-4 години преди този момент “, изясни Борисов и добави, че финансирането на автомагистрали, жп линии, пристанища ще спомогнат за свързаността на Балканите, да дойдат вложители, да се развие туризма, да останат младежите. „ За един развой финансирането подсигурява триумфа му. В случая имаме съществено ангажиране на Европейски Съюз и в лицето на немския канцлер “, сподели той.
По думите му е значимо да бъде продължена работата на Естонското председателство. „ Дигиталната стопанска система, киберсигурността, общата европейска защита – това са все процеси, които са доста значими. Поставяме си за цел да работим интензивно по бюджета, по селскостопанската политика, която е извънредно значимо. Така да създадем, че тематиката за Западните Балкани да продължи и по-късно. Най-щастлив съм от това, че Европейски Съюз води мирна, добросъседска политика и ще създадем всичко допустимо да възстановяваме връзките с огромните ни съседи. Европа има потребност от мир, от успокоение, тогава тя е най-хубавото място за живеене “, разясни министър председателят Борисов и благодари на канцлера Ангела Меркел за визитата.

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР