София. Национална компания Железопътна инфраструктура“ отбеляза Международния ден за безопасно

...
София. Национална компания Железопътна инфраструктура“ отбеляза Международния ден за безопасно
Коментари Харесай

НКЖИ отбеляза Международния ден за безопасно преминаване през железопътните прелези

София. Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ означи Международния ден за безвредно прекосяване през железопътните прелези, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ . Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ годишно организира действия, начинания и събития, свързани с този ден от самото му начало през 2009 година - разпределяне на брошури на натоварени прелези, даване на медиите на видеоклипове с съответни нарушавания, образуване на конкурс за детска рисунка по тематиката, открити уроци по сигурност в учебни заведения, основаване на фейсбук страница „ Видиш ли релси, мисли за трен “ и мн. други. Тази година като част от самодейността на прелеза при село Бели извор (област Враца) бе изложен автомобил, претърпял акцидент при погрешно прекосяване през железопътен прелез. Целта на автомобила е да провокира вниманието на водачите на моторни транспортни средства като им демонстрира какви могат да бъдат следствията при неспазване на разпоредбите.
Статистиката на НКЖИ сочи, че единствено за последните 3 години (2015, 2016, 2017 г.), при произшествия на прелези са ранени 25 души, а починалите са 11. До 1 юни 2018 година случаите на прелези са 13, с 6 ранени и 2-ма починали.
Значителни са и вредите, които търпи Компанията от развалени бариерни механизми. Само през 2017 година в НКЖИ са регистрирани 273 случая на развалени бариерни греди, в резултат на удари на МПС-та или други вандалски дейности. Най-много от тях са на прелеза Враца - Бели извор (73), който е и с видеонаблюдение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР