София. Нашите спортисти неведнъж са ни карали да се чувстваме

...
София. Нашите спортисти неведнъж са ни карали да се чувстваме
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев:Българските спортисти обединяват нацията с невероятните си постижения

София. Нашите спортисти нееднократно са ни карали да се усещаме горди като българи и години наред разнасят славата на родината ни по света. Те вдъхват религия, че освен можем да мерим сили с най-големите, само че и да ги побеждаваме. Това съобщи президентът Румен Радев на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “2, където в Деня на българския спорт удостои изявени български спортисти с Почетен знак на президента, оповестиха от прессекретариата на президента.

За изключителни заслуги в развиването на българския спорт, танцовото изкуство и патриотично образование на младежите в България бяха отличени известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева, олимпийският и европейски първенец по повдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по битка Тайбе Юсеин.

Държавният глава акцентира, че със своята несломима воля обичаните български спортисти ни сплотяват като нация към своите невероятни достижения и демонстрират, че човешките благоприятни условия нямат лимит. „ За тези достижения единствено висок професионализъм, денонощен труд, безбройни ограничения не стигат, би трябвало огромно сърце и безпределна любов към България “, уточни Румен Радев.

По думите на президента обществото има бъдеще, в случай че отдава дължимото на своите герои и оценките са въплъщение на признателността на цялото ни общество за това, което спортистите вършат за България.

В Деня на българския спорт президентът поздрави всички спортистите, треньорите, преподавателите и спортните деятели за вложените сили, сила и гений в идеята на спорта. Като общество сме длъжници на нашите деца за основаването на условия и благоприятни условия за всеобщ спорт, тъй като той носи здраве и построява пълноценни жители на обществото, уточни Румен Радев.

Известната българска състезателка, треньорка по художествена гимнастика и хореограф Нешка Робева благодари от името на отличените. „ Приемаме високите награди като самопризнание за значимостта на това, което вършим. Спортът е наша пристрастеност и орис, полуда и наслада, болежка и горделивост, оскърбление и неизмерна обич. Това са аргументите да приемем предизвикването да работим за него в България “, акцентира в словото си Нешка Робева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР