София. На 11 март се дипломира първият випуск магистър-фармацевти на

...
София. На 11 март се дипломира първият випуск магистър-фармацевти на
Коментари Харесай

На 11 март се дипломира първият випуск магистър-фармацевти на Медицински университет – Плевен

София. На 11 март се дипломира първият випуск магистър-фармацевти на Медицински университет – Плевен, оповестиха от висшето образователно заведение . На 11 март 2022 година, петък, от 11:00 ч в зала „ Александър Флеминг “ на Факултет „ Фармация “ ще се организира тържествена гала по дипломиране на първия випуск 2021 магистър-фармацевти на Медицински университет – Плевен. След сполучливо приключен 5-годишен курс на образование, дипломи за магистър-фармацевт ще получат 26 дипломанти, от които четирима са с отличен триумф. Отличничката на випуска маг.-фарм. Неляй Кутолиева ще приветства своите сътрудници и ще отговори на приветствията на гостите на празничното събитие. Освен плакети „ Отличник “ и първокласни дипломи, магистър-фармацевтите с отличен триумф ще получат грамоти от Българския фармацевтичен съюз и освобождение от членски импорт за една година. След като абитуриентите произнесат тържествено клетва-слово на магистър-фармацевта, Ректорът на МУ-Плевен проф. доктор Добромир Димитров ще връчи публично дипломите и подаръците на Випуск 2021.

През 2014 година с първа копка започва построяването на нов съвременен факултет по фармация за образование на магистър-фармацевти в Медицински университет - Плевен. Факултет „ Фармация “ е четвъртият факултет нависшето учебно заведение, основан през 2016 година с решение на Народното събрание от 30 март. С това става факт постигането на най-високата стратегическа цел на Ръководството с ректор проф. доктор Славчо Томов – откриване на четвърто главно звено в структурата на университета след факултетите по медицина, публично здраве и здравни грижи. През академична 2016/2017 година започва образованието на първия випуск по държавна поръчка в компетентност „ Фармация “.
Официалното разкриване на Факултета по фармация е на 1 ноември 2018 година с тържествена гала. Първата програмна акредитация на компетентност „ Фармация “ е получена през 2019 година с отлична оценка за период от 6 години и с повишен потенциал от 450 студенти. В новопостроената постройка на Факултета са построени и оборудвани със профилирана инсталация 15 образователни и 4 научни лаборатории, както и 6 лекционни зали. За настоящата образователна година във Факултета по фармация се образоват близо 300 студенти – бъдещи магистър-фармацевти.

През 2017 година Факултет „ Фармация “ става член на Европейската Асоциация на факултетите по фармация, която е най-авторитетната европейска организация по проблемите на фармацевтичното обучение. За относително късия интервал от основаването си Факултетът по фармация на МУ-Плевен се утвърди на картата на фармацевтичното обучение в България с иновативност и бързи темпове на развиване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР