София. Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха контрабандно

...
София. Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха контрабандно
Коментари Харесай

Митнически служители откриха 100 кг тютюн за наргиле и контрабандни цигари в кабината на камион

София. Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас откриха контрабандно пренасяни 100 кг тютюн за наргиле във фабрични опаковки и 5600 къса (280 кутии) цигари в кабината на товарен автомобил, оповестиха от Агенция " Митници " . Превозното средство с турска регистрация е пристигнало на Митнически пункт Лесово на 14.03.2022 година, към 23.00 часа, на входящо трасе от Турция. Според показаните документи камионът е превозвал колела от Турция за Финландия. Шофьорът, турски жител, е декларирал, че няма друго за обявление. Товарният автомобил е селектиран за щателна митническа инспекция от чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Бургас.

При осъществената инспекция митническите чиновници откриват, че стоката в товарното помещение дава отговор на заявената. В хода на контролните дейности обаче са открити в кабината на водача, в шкафове и негов персонален багаж, недекларирани 100 фабрични опаковки по 1 кг тютюн за наргиле с надписи Al FAKHER и 5600 къса (280 кутии) цигари от разнообразни търговски марки с непознат акцизен бандерол. Установени са и укрити на разнообразни места в шофьорската кабина 12,5 кг пити с пчелен мед и 8,5 кг месни артикули.

Контрабандните акцизни артикули са арестувани и против лидера на камиона, турски жител с букви М.Y., е формиран акт за откритото нарушаване на Закона за митниците. Нелегално пренасяните хранителни артикули също са конфискувани с протокол и предадени на чиновниците на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР