София. Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) призовава да

...
София. Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) призовава да
Коментари Харесай

МЗХГ призовава да се спазва наредбата и пчеларите да бъдат своевременно информирани при пръскане

София. Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) приканва да се съблюдава наредбата и пчеларите да бъдат навреме осведомени при напръскване. На 8 май ще се организира съвещание на Консултативния съвет по пчеларство. Това оповестиха от пресцентъра на МЗХГ .
„ През последните дни получаваме сигнали, че има нарушавания на разпоредбите за растителна отбрана и пръскания. Още през месец март министърът на земеделието, храните и горите изпрати писмо до 28-те регионални дирекции „ Земеделие “, с което изиска да се проведат срещи сред пчеларите и арендаторите, с цел да се напомнят разпоредбите ”, съобщи Силвия Василева, шеф на дирекция „ Животновъдство “, пред пчелари в Плевен.
„ Има разпоредба, по която става информирането за напръскване с препарати за растителна отбрана и тя би трябвало да се съблюдава. Разбира се има какво да се уточни в нея, само че главните неща във връзка с това по какъв начин става уведомлението, в кои часове може да се реализира пръскането, всичко това, в случай че се съблюдава – няма да има отрицателни последствия за пчелите В резултат на това, което се случва в последните дни, по разпореждане на министъра на земеделието вършим съвет по пчеларство, който ще се организира на 8-ми май.
На тази среща, с цел да може да има чуваемост, и с цел да има по-голям резултат, сме поканили и други организации на аграрни производители, тъй като единствено по този метод – посредством диалози и общ разговор могат да се реализиран нещата. Този съвет е конструиран от два месеца, тъкмо с цел да може да се вземат решение такива настоящи проблеми за пчеларите. Такъв съвет до момента нямаше “, акцентира още Василева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР