София. Министерският съвет прие проект на Решение за предложение до

...
София. Министерският съвет прие проект на Решение за предложение до
Коментари Харесай

Проф. д-р Петко Салчев е предложен за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий” – огърлие

София. Министерският съвет одобри план на Решение за предложение до Президента на България за издаване на Указ за награждаване на проф. доктор Петко Салчев с медал „ Св. Св. Кирил и Методий " - огърлие за изключителните му заслуги за развиването на системата на опазване на здравето в страната. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

През 1987 година проф. доктор Петко Салчев приключва „ Медицина " във Медицинска академия София, а през 2003 година - „ Икономика " във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий ". Има две специалности - „ Социална медицина " и „ Икономика на опазването на здравето ". Проф. Салчев е заемал редица управителни постове в системата на опазването на здравето - шеф на Районния център по опазване на здравето - София, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Царица Йоанна-ИСУЛ ", заместник-директор на Изпълнителна организация „ Медицински контрол ”, заместник-министър на опазването на здравето. През 2020 година с решение на Народното събрание е определен за шеф на НЗОК.

През дългия си професионален път проф. Салчев е построил неоспорим престиж на академик и учител. Автор е на над 250 научни публикации и е създател и съавтoр на над 20 книги и образователна литература. Като учител по обществена медицина и здравен мениджмънт е преподавал на голям брой студенти. Заемайки разнообразни управителни постове в системата на опазването на здравето, той подкрепя процесите на преход към нов тип организация на здравната система и здравното обезпечаване.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР