София. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров

...
София. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров
Коментари Харесай

Министрите Георги Тодоров и Велислав Минеков настояват официална позиция на местната власт за проект за строителство на нова жп гара в Нова Загора

София. Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров и министърът на културата проф. Велислав Минеков изпратиха писмо до Общинския съвет в Нова Загора и до кмета на града по отношение на плана за строителство на нова жп гара. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата . Двамата министри упорстват в къс период да получат публична позиция дали локалната власт и обществеността одобряват концепцията за създаване на нова жп гара в съседство до актуалното приемно здание.

„ Държавата не може да допусне загуба на средства по към този момент утвърден за финансиране план по Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 година, в размер на 2 721 279 лева без Данък добавена стойност. Проектът е в напреднала фаза, подписани са контракти със периоди за осъществяване на строителството, а крайният период за асимилиране на европейските средства е 2023 година, след което финансирането ще бъде изгубено “, се споделя в писмото.

Министрите декларират, че, поради изразеното предпочитание за запазване на културното завещание в Нова Загора, НКЖИ неколкократно е предложило на локалната власт съществуващата постройка на железопътната гара да се трансферира в активите на Общината. Това ще разреши незабавната реализация на плана за нова жп гара и редом с това Община Нова Загора ще има опция да извърши настояванията на жителите на града за реституция на съществуващата постройка.

„ Бихме желали да изразим терзанието си и още един път да Ви напомним, че при отвод от прекачване на ръководството на съществуващото приемно здание към активите на Община Нова Загора ще бъдем принудени да стартираме реализирането на плана, съгласно издаденото към този момент позволение за градеж, включително и унищожаване на съществуващото приемно здание “, се показва още в писмото.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР