София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна с

...
София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна с
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов посрещна олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика

София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна с цветя девойките от ансамбъла по художествена гимнастика при завръщането им от Олимпийските игри в Токио. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . На Летище „ София “ той поздрави състезателките Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, както и старши треньора на ансамбъла Весела Димитрова и нейния асистент Михаела Маевска за извоюваната олимпийска купа в японската столица.

„ Цяла България се гордее с постигнатото от Вас. Заслужено стъпихте на най-високото ходило на почетната стълбичка и доказахте, че сте най-хубавите в света. Благодаря Ви за страхотните страсти “, сподели министър Кузманов при стъпването на шампионките на родна земя.

Българските състезателки завоюваха златните оценки по безапелационен метод, откакто събраха общ общ брой от 92,100 т. в многобоя. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха оценка от 47,550 за съчетанието си с пет топки, а за смесената комбинация с обръчи и бухалки девойките на Весела Димитрова и Михаела Маевска бяха оценени с 44,550 точки. Така българският отбор се подреди пред тимовете на Руския олимпийски комитет (90,700 т.) и Италия (87,700). Титлата е първа за родната художествена гимнастика на олимпийски игри.

С цветя министър Кузманов посрещна и състезателките, които взеха присъединяване в самостоятелната конкуренция Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и основния управител на националния отбор-индивидуално Бранимира Маркова и Марияна Памукова, която е персонален треньор на Боряна. Калейн съумя да се класира за финалното съревнование в Токио и зае 5-о място в крайното класиране, а Тасева остана на 14-а позиция в квалификациите и не можа да откри място измежду най-хубавите 10 гимнастички.

Спортният министър поздрави ръководителя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева за постигнатите триумфи и й пожела нови оценки от най-големите спортни конгреси, на които да се радваме.

Родните гимнастички бяха посрещнати на Летище „ София “ от управлението на Българската федерация по художествена гимнастика, родственици, другари, състезатели и голям брой последователи, които ги отрупаха с цветя и поздравления за олимпийското злато.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР